Anders Eldeman sänder klassiska pärlor i Sveriges Radio P2

Stina Gullander/SR

Bild: Eldeman i P2. Anders Eledeman, Foto: Stina Gullander/SR

är en av Sveriges Radios i särklass populäraste programledare, känd från Melodikrysset och Da Capo i P4. Med start på lördag kommer Anders Eldeman även att höras i P2 i det nya programmet Eldeman i P2.

Det är första gången som Anders Eldeman hörs i P2. I sitt nya program presenterar han en blandning av klassiska pärlor och underhållningsmusik. Anders Eldeman har botaniserat både i den egna enorma skivsamlingen och i Sveriges Radios musikarkiv för att hitta favoriter inom operett, musikal, salongsmusik, filmmusik, uvertyrer och säkert en och annan marsch.

– Jag har själv lyssnat på den här repertoaren ända sedan jag var barn. Därför är jag väldigt glad att P2 valt att blåsa liv i den. Det har inte funnits något radioprogram som spelar den här typen av välkomponerad underhållningsmusik som alla kan ta till sig, säger Anders Eldeman.

Anders Eldeman började sin radiokarriär på Radio Stockholm 1989. Han leder radioprogrammen Melodikrysset (sedan 1996) och Da Capo (sedan 2000) i Sveriges Radio P4.

Eldeman i P2 sänds i Sveriges Radio P2 på lördagar kl. 11.00-12.00 samt torsdagar kl.13.30-14.30. Det går även att lyssna i efterhand på www.sr.se/lyssnaigen. Melodikrysslyssnare kan slå över direkt från P4 för ytterligare en timme Eldeman!

About these ads

radio tv/satellitnyheter

Publicerat i Pr - Sveriges Radio
6 comments on “Anders Eldeman sänder klassiska pärlor i Sveriges Radio P2
 1. Lena Redin skriver:

  Vad gör jag för att slippa kasta mina ärvda stenkakor?

 2. Leif Nilsson skriver:

  Hej
  Det är otroligt skönt att någon på allvar tar fram och därmed bevarar musik från en svunnen tid och spelar den i radio. Äldre människor som dagligen tvingas lyssna på dunka-dunka har här och i flera Eldemanprogram,ÖRONGODIS. Många känner igen sej sittande vid radion och lyssna bl.a. på Grammofonmusiken i P1.
  Sverige har otroligt fin musik från de 30-40 första åren(Inte bara Sverige). Tack A Elderman för att du gör detta arbete, kanske i motvind från de övriga SR medarbetarna. Kör hårt.

 3. Ann Mari Lundgren skriver:

  I våras spelade Eldeman Ernst Rolsf nyårshälsning och sa då att den bara fanns på skiva/stenkaka. Men jag har en videoinspelning med just denna nyårshälsning. Just nu kommer jag inte ihåg om den är inspelad av SF-film, Men är Du Eldeman intresserad kan Du höra av Dig till mig på tel 08 36 37 65. Med vänlig hälsning
  Ann Mari Lundgren

 4. Gun Mellström skriver:

  Hej Anders. Sänder dig en förfrågan om var jag kan få tag i texten till vackra ord och tankar. Hörde den i lördags i ditt program och blev förtjust i den svenska texten av Monica Forsberg.
  Vänliga hälsningar Gun Mellström

 5. bertil nilsson skriver:

  ville höra om du känner till baksidan på radions första grammofonskiva (nationalsången på framsidan) Här dansar Fridolin, Selma Lagerlöf å Sven Hedin För faderuttan di ruttan di ruttan rej; faderuttan di ruttan di ruttan hej o s v? Den lär ha förekommit eller åtminstone omtalats i Da Capo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kalender
januari 2009
m ti o to f l s
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Vädret Stockholm
Vädret Karlstad
Arkiv
Kategorier
Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen "Fjärrkontroll" längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Besök SVT

SVT i Stockholm tar gärna emot besökare. Och vi är ett populärt mål. Välkomna att boka hösten via mejladressen nedan.

Var noga med att lämna dessa uppgifter.

Vi behöver veta:
•Skolans/gruppens namn.
•Antal personer.
•Kontaktperson med mobilnummer
•Önskemål om datum eller vecka.

Vi har ett 20-tal guider - alla anställda eller tidigare yrkesverksamma på SVT sedan många år, som kan allt som är värt att veta om tv.

Du får en allmän introduktion av SVT och Public Service samt en rundvandring i bland annat studior, kontrollrum och dekorverkstad. Det skiljer sig dock från dag till dag vad vi kan bjuda på - lite som utbudet på en fiskmarknad.
Besöksverksamheten riktar sig till grupper mellan tio och 50 personer.

Visningarna sker måndag-torsdag och startar kl 16.30.
Adress: Tv-huset, Oxenstiernsgatan 34, (öppnar www.hitta.se i nytt fönster) ,
En visning tar ungefär en timme
och är gratis.

•Mejladress för bokning: besoksvt@svt.se

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggers like this: