Anders Eldeman sänder klassiska pärlor i Sveriges Radio P2

Stina Gullander/SR

Bild: Eldeman i P2. Anders Eledeman, Foto: Stina Gullander/SR

är en av Sveriges Radios i särklass populäraste programledare, känd från Melodikrysset och Da Capo i P4. Med start på lördag kommer Anders Eldeman även att höras i P2 i det nya programmet Eldeman i P2.

Det är första gången som Anders Eldeman hörs i P2. I sitt nya program presenterar han en blandning av klassiska pärlor och underhållningsmusik. Anders Eldeman har botaniserat både i den egna enorma skivsamlingen och i Sveriges Radios musikarkiv för att hitta favoriter inom operett, musikal, salongsmusik, filmmusik, uvertyrer och säkert en och annan marsch.

– Jag har själv lyssnat på den här repertoaren ända sedan jag var barn. Därför är jag väldigt glad att P2 valt att blåsa liv i den. Det har inte funnits något radioprogram som spelar den här typen av välkomponerad underhållningsmusik som alla kan ta till sig, säger Anders Eldeman.

Anders Eldeman började sin radiokarriär på Radio Stockholm 1989. Han leder radioprogrammen Melodikrysset (sedan 1996) och Da Capo (sedan 2000) i Sveriges Radio P4.

Eldeman i P2 sänds i Sveriges Radio P2 på lördagar kl. 11.00-12.00 samt torsdagar kl.13.30-14.30. Det går även att lyssna i efterhand på www.sr.se/lyssnaigen. Melodikrysslyssnare kan slå över direkt från P4 för ytterligare en timme Eldeman!