du läser...
Pr - Sveriges Radio

Anders Eldeman sänder klassiska pärlor i Sveriges Radio P2

Stina Gullander/SR

Bild: Eldeman i P2. Anders Eledeman, Foto: Stina Gullander/SR

är en av Sveriges Radios i särklass populäraste programledare, känd från Melodikrysset och Da Capo i P4. Med start på lördag kommer Anders Eldeman även att höras i P2 i det nya programmet Eldeman i P2.

Det är första gången som Anders Eldeman hörs i P2. I sitt nya program presenterar han en blandning av klassiska pärlor och underhållningsmusik. Anders Eldeman har botaniserat både i den egna enorma skivsamlingen och i Sveriges Radios musikarkiv för att hitta favoriter inom operett, musikal, salongsmusik, filmmusik, uvertyrer och säkert en och annan marsch.

– Jag har själv lyssnat på den här repertoaren ända sedan jag var barn. Därför är jag väldigt glad att P2 valt att blåsa liv i den. Det har inte funnits något radioprogram som spelar den här typen av välkomponerad underhållningsmusik som alla kan ta till sig, säger Anders Eldeman.

Anders Eldeman började sin radiokarriär på Radio Stockholm 1989. Han leder radioprogrammen Melodikrysset (sedan 1996) och Da Capo (sedan 2000) i Sveriges Radio P4.

Eldeman i P2 sänds i Sveriges Radio P2 på lördagar kl. 11.00-12.00 samt torsdagar kl.13.30-14.30. Det går även att lyssna i efterhand på www.sr.se/lyssnaigen. Melodikrysslyssnare kan slå över direkt från P4 för ytterligare en timme Eldeman!

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

6 thoughts on “Anders Eldeman sänder klassiska pärlor i Sveriges Radio P2

 1. Vad gör jag för att slippa kasta mina ärvda stenkakor?

  Posted by Lena Redin | 31 augusti, 2009, 00:19
 2. Hej
  Det är otroligt skönt att någon på allvar tar fram och därmed bevarar musik från en svunnen tid och spelar den i radio. Äldre människor som dagligen tvingas lyssna på dunka-dunka har här och i flera Eldemanprogram,ÖRONGODIS. Många känner igen sej sittande vid radion och lyssna bl.a. på Grammofonmusiken i P1.
  Sverige har otroligt fin musik från de 30-40 första åren(Inte bara Sverige). Tack A Elderman för att du gör detta arbete, kanske i motvind från de övriga SR medarbetarna. Kör hårt.

  Posted by Leif Nilsson | 4 november, 2009, 12:39
 3. I våras spelade Eldeman Ernst Rolsf nyårshälsning och sa då att den bara fanns på skiva/stenkaka. Men jag har en videoinspelning med just denna nyårshälsning. Just nu kommer jag inte ihåg om den är inspelad av SF-film, Men är Du Eldeman intresserad kan Du höra av Dig till mig på tel 08 36 37 65. Med vänlig hälsning
  Ann Mari Lundgren

  Posted by Ann Mari Lundgren | 2 oktober, 2010, 16:18
 4. Hej Anders. Sänder dig en förfrågan om var jag kan få tag i texten till vackra ord och tankar. Hörde den i lördags i ditt program och blev förtjust i den svenska texten av Monica Forsberg.
  Vänliga hälsningar Gun Mellström

  Posted by Gun Mellström | 16 februari, 2011, 14:04
 5. ville höra om du känner till baksidan på radions första grammofonskiva (nationalsången på framsidan) Här dansar Fridolin, Selma Lagerlöf å Sven Hedin För faderuttan di ruttan di ruttan rej; faderuttan di ruttan di ruttan hej o s v? Den lär ha förekommit eller åtminstone omtalats i Da Capo.

  Posted by bertil nilsson | 31 december, 2011, 22:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: