du läser...
Pr - TV 3

TV 3: Grannfejden i Munkfors

Robert Aschberg hösten 2007I Värmländska Munkfors rasar en bitter grannfejd. På ena sidan i konflikten står Sinikka och hennes åtta hundar, på den andra Maj-Britt, hennes man och deras nyköpta hus. Maj-Britt menar att Sinikkas hundar skäller och lever rövare dygnet runt. Så till den milda grad att hon och hennes man omöjligen kan leva i sitt nya hus. Varje skall från Sinikkas hundar besvarar Maj-Britt därför med en myndighetsanmälan. Men Sinikka och Maj-Britt har aldrig träffats personligen. Robert Aschberg och super-konfliktlösaren Jonas Gåde tar sig an fallet för att återställa den sömniga och fredliga lunk som vanligtvis kännetecknar Munkfors.

I april 2008 köper Stefan och Maj-Britt sitt drömhem i Munkfors. Kort därefter inser de att det i grannfastigheten huserar åtta hundar, en schäfer och sju dobermans. Maj-Britt tycker att hundarna skäller och lever rövare dygnet runt. Hon anmäler därför grannen, Sinikka Vailiola, eftersom hon och hennes man känner att de inte kan bo kvar i sitt nya hem. Sinikka känner sig orättvist anklagad och trakasserad. Anmälningarna och anklagelserna haglar, trots att parterna aldrig träffat varandra.

Gåde och Aschberg försöker därför mäkla fred i den hätska konflikten. De ordnar bland annat med hundhalsband som ger dess bärare en ”kyss” i form av en vattenstråle när vederbörande skäller. Aschberg möter dessutom de ansvariga tjänstemännen i kommunen för att höra hur de ser på situationen och vad de gjort med Maj-Britts alla anmälningar

När fredsmäklarna lämnar Munkfors har parterna åtminstone träffat varandra. Samtliga skällande hundar har fått ett ”vatten-halsband” och Maj-Britt har fått extra uppmärksamhet hos kommunen. Slutet gott, allting gott? Nja…

Fakta Jonas Gåde:

Terapeut från Göteborg. Jonas är expert på att motivera och hjälpa människor till förändring. De senaste 20 åren har han ägnat sig åt just detta genom sin egen terapimetod Powerthinking. Metoden innebär att allt är möjligt att genomföra, det är bara en fråga om när.

Förutom att hålla föreläsningar runt om i landet har Jonas terapisessioner både med enskilda och i grupp. Han är rak på sak och väjer inte för att konfrontera sina klienter med saker de helst vill stoppa under mattan. Allt i syfte att belysa de upplevda problemen så att man sedan kan lösa dem. Situationerna som uppstår är inte konfliktfria men leder alltid framåt.  

 

TV 3 GRANNFEJDEN 30/4 kl. 21.00,  Avsnitt 4 av 8.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

9 reaktioner på ”TV 3: Grannfejden i Munkfors

 1. Kontakta gärna mig jag vet en del om sinika, har köpt hund av henne.
  JAG FÖRSTÅR MAJBRITT
  HAR ANMÄLT HENNE TILL MILJÖ OCH HÄLSA Ingen åtgärd!!!!!

  Publicerat av ullabritt olofsson | 3 maj, 2009, 23:44
 2. Tittade på reprisen på grannfejden på söndags”natten”
  Och blev nästan riktigt förbaskad….
  *************************************************

  Måste ju säga att Du R.Aschberg hade en negativ inställning mot Sinnika redan från första början…. skulle gärna vilja veta varför ? För hon var en öppen o possitiv kvinna, och redo att göra allt för sina hundar. Om hon sedan lät sina älsklingar ”ta över” huset …. är det helt upp till henne.

  Den andra ”damen” däremot var helt upptagen i sig och sitt.
  Hur ”orkar” man gång efter gång anmäla en människa som hon inte ens vet vem det är????

  När hon inte ens ”orkade” lyssna på Sinnika när hon pratade ??

  Sedan den ljudupptagningen av hundskall …. ??? Var helt klart INTE en dobermann…. det var en mindre ras…

  Nu är det ju så att :
  Det finns många djur i vår herres hage…
  och alla har ju sin plats o roll……!!!!

  Och du … !!! Robert Aschberg ..!!!
  jag har alltid tyckt att du är en rolig tuff och härlig människa….. men nu vete sjutton… hmmmmmm !!!???

  Varför ”slå” en människa som redan ligger ????

  Skulle gärna vilja ha ett svar !!!

  Mvh Mia

  Publicerat av Mia Grip | 4 maj, 2009, 00:27
 3. Blev väldigt förvånad när jag såg detta avsnitt av grannfejden! Ni som medlare brukar alltid vara opartiska, men inte denna gång. Ni tog parti för Maj-Britt på en gång! Var inte Sinnika tillräckligt ”fin” för er? Varför tog ni inte reda på vilka andra hundar som fanns i närheten? Det var ju uppenbarligen några stycken! De lär väl ha skällt ibland, eller?
  mvh Birgitta

  Publicerat av Birgitta | 9 maj, 2009, 04:39
 4. Utan att ta parti för någon är inte sinika den som älskar sina hundar. Hon har dem enbart för att tjäna pengar på. Hon sålde ett av mina kull syskon, en hane till en flicka vars föräldrar inte visste ngt om hundar. Den valpen var omplacerad innom fyra mån. Och det berättar hon om till mig utan att det rör henne i ryggen. Mamman till min hund avlivade hon för att hon inte tog hand om sina valpar Hur kan en tik få lugn och ro med 12 andra hundar i huset?????? Tiken var ärrig och sårig när vi var där.
  Lite senare hade hon 32 valpar samtidigt,och då skriver hon att de är socalt och rums rent tränade…….
  Hon hade 50 valpar under ett halv år. Är inte det en djur fabrik?????? När inte de vuxna hundarna får gå ut och göra sina behov utan gör dem inne. Hur mycket bryr hon sig då om valparna. Hur mycket inavel det är i dessa hundar vet ingen. Hon är utesluten ur alla bruks o ras klubbar, pga misskötsel av hundarna. Har bara ett råd KÖP INTE hund av Sinika. Hon är nen mästare på att ljuga, det vet vi som har köpt hund av henne. Vi får inte ens tel no till kullsyskon, fast hon lovar så mycket innan. Men pga att hon blandat ihop reg till jordbruksverket har jag fått kontakt med någon. Hon vräker ut hundar utan minsta ansvar. Vem är det som får betala priset det är hundarna. Som om placeras och om placeras….. hade det varit små hundar, men just dobermann. Det är inte en ras som man handskas så med.
  Vi som känner Sinika höll på att spy när vi såg programmet.
  Hon är en MÄSTARE på att vända allt till sin fördel.
  Man skulle kunna skriva sidor om hur hennes djur har / och har haft det…… Och så står hon där med sina krokodil tårar och folk går på det…
  Djur har tydligen ingen rätt. Det har jag lärt mig. Hade önskat att programmet handlat om hur hon sköter sina djur, och säljer sina valpar utan att bry sig ett dugg om var de hamnar eller hur de får det. Men det är en bra svart extra inkomst när man är sjukpensionär.

  Publicerat av Gitten Gustavsson | 11 maj, 2009, 11:52
 5. Halvtid i programmet. Verkar som vanligt som att inte alla fakta framkommer i reportaget (vilket naturligtvis inte är möjligt). Min första tanke är ändå att sjömansfrun inte har något annat för sig i livet än att gnälla. Jag misstänker att hennes man inte längre är intresserad av henne. Om hon är så förnuftig som hon försöker framstå sig som, så borde hon agera och flytta till ett bättre område, tar det så på relationen, så gör nåt åt det.

  Publicerat av Robban | 28 januari, 2010, 22:36
 6. Hur gick det sedan med grannfejden?

  Publicerat av Inna | 29 januari, 2010, 22:57
 7. Var hittar jag avsnittet. Har försökt på nätet utan resultat. Snälla länka mej är ni gulliga.
  Mvh Claudia

  Publicerat av Claudia Trzebinska | 20 april, 2016, 01:39
 8. Söker även jag denna video då hon e igång .. Hon har nu förbud till o ha mer en 1 hund… trots detta har hon 5+ hundar och avlar…

  Publicerat av peter | 3 april, 2018, 18:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: