du läser...
Ny - SVT

Victoria Dyring – ny programledare för Vetenskapens värld

Bild: Ny programledare är Victoria Dyring. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Bild: Ny programledare är Victoria Dyring. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Victoria Dyring blir ny programledare för SVT:s flaggskepp Vetenskapens värld 2010. Hon har tidigare medverkat i SVT:s Hjärnkontoret, Vi i Femman, Nobelprissändningar, Nationaldagsfirande med mera. Victoria kommer från en ”vetenskapsfamilj” med pappa och syster som fysiker och en mamma som vigt sitt liv år vetenskapsinformation.  

– Vetenskap angår oss allihop för vi måste ha kunskap och förstå samband för att kunna ta viktiga beslut i vår vardag. Sen är ju vetenskap kul och det kommer att märkas i programmet, säger  Victoria.       

– Mitt mål är att göra vetenskap tillgängligt för alla, deklarerar Victoria Dyring.  Hon har vuxit upp i en familj där det talades forskning och vetenskap vid köksbordet. Hennes syster är fysiker, pappa var fysiker och vetenskapsjournalist på DN och mamma har arbetat hela sitt yrkesliv åt att populärisera forskning på olika sätt.

Fakta om Victoria Dyring:

Ålder: 37 år

Familj: Man och två barn, 3 ½ och 1 år
Har tidigare medverkat i SVT: Hjärnkontoret, Vi i Femman, Nobelprissändningar, Nationaldagsfirande, med mera.

Fyra frågor till Victoria Dyring:

 Utbildning?

-Jag kommer från en familj full av fysiker. Min syster är fysiker, pappa var fysiker och vetenskapsjournalist på DN och mamma har arbetat hela sitt yrkesliv åt att populärisera forskning på olika sätt. Min reaktion blev att utbilda mig så långt från naturvetenskap som möjligt och det blev teater. Det är först i vuxen ålder som jag börjat intressera mig för dessa ämnen, så vid sidan av teaterskolorna läste jag vetenskapsteori och miljökurser på universitetet.  
 
 Vad har du gjort senast? 
-Jag kommer direkt från en föräldraledighet med min yngsta, Sixten, men har tidigare jobbat med tv-produktion på SVT i olika former. För 12 år sedan började jag som programledare för Hjärnkontoret och har efter det fortsatt som programledare, producent och projektledare på SVT. Nu senast som projektledare för Hjärnkontoret och Wild kids, men från och med nu är jag alltså programledare för Vetenskapens värld.
 
 Vad vill du med Vetenskapens värld? 
-Att göra vetenskap tillgängligt. Vetenskap angår oss alla för vi måste ha kunskap och förstå samband för att kunna ta viktiga beslut i vår vardag. Sen är ju vetenskap kul och det kommer att märkas i programmet. 
 
Gör gärna på fritiden?
– Jag leker med mina barn och jag gillar att laga mat. Sen går en stor del av fritiden åt till att torka upp mat efter mina barn. Men jag försöker hinna med några snabba steg på löpbandet. Sen brukar det vara natt.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: