Radio CG i Charlottenberg har startat sändningar

Bild: Ronny sitter vid spakarna på Radio CG / foto: Radio CG

Bild: Ronny sitter vid spakarna på Radio CG / foto: Radio CG

Radio CG är en närradiostation belägen i Charlottenberg som startade sina sändningar måndagen den 1 Februari. Radion drivs av Charlottenbergs närradioförening och målgruppen för sändningarna är alla som bor i Eda kommun. Ansvarig för sändningarna är Ronny Myrén som under en lång rad år arbetat som medarbetare och programledare i norsk närradio. Musik där även lokala artister kommer att spelas är  en av kanalens hörnstenar. Vidare kommer lokal information från kommunen och andra myndigheter att presenteras Även kommunens föreningar kan få tillfälle att presentera sig. Verksamheten kommer att vara helt reklamfinansierad

Testsändningar har  pågått några  kvällar under januari. Under dessa testsändningar så kom man fram till att Charlottenbergs tätort har fullgod täckning man har även hörts  i  bla. Fredros, Treskog, Häljeboda, Vittensten och By. Dock med varierande kvalitét och inte på alla platser. Sändaren har man nu trimmat in  ytterligare av tekniker samt höjts med fyra meter. Antennen sitter på taket på Charlottenbers Folketshus där studion är belägen.  Förhoppningsvis skall detta öka hörbarheten så vi  även når Åmotfors och Koppom med omnejd, skriver man på sin hemsida.

Första låten ut blev sedan Håkon Bankens ”Soldaten Og Kortstokken” Denna låt var önskad för att fira Tonny Persson från Charlottenberg som fyllde 52 år denna dag, så var sändningarna igång.

sändningstider är : Måndag-Fredag kl. 12.00 – 18.00

Fredagar sänder vi även kl 22.00 – 02.00 ( förrutom denna vecka då sändningarna blir på lördag kväll den 6/2 istället)

Frekvensen är. 103,6