du läser...
Mynd. för press, radio och TV

Dockpyssel frias av granskningsnämnden

grn1I SVT:s barnprogram Philofix i Bolibompa sa programledaren ”för nu är slutet nära” och stack saxen i en dockas bakhuvud. Sen petade hon ut dockans ögon och stack saxen i dockans bål. Inslaget friades av granskningsnämnden.

Det var många som reagerade på SVT:s inslag om dockpysslet i Philofixdockan som var lik en riktig bebis. Nämnden har i sin bedömning uttryckt förståelse för att inslaget med dockan kunde uppfattas som obehagligt och skrämmande men ansåg att det inte uppmanade till att skada andra människor eller på annat sätt stred mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft (beslut 13/02662).

SR fälls för otillbörligt gynnande av företag Granskningsnämnden har fällt Sveriges Radio P4 Halland för ett inslag i programmet Carlsson & Coeller underhållningsintresse (beslut 13/01996).   SVT fälls för osakligt inslag om Uppsala universitet Ett inslag i Västerbottennytt till civil olydnad. Inslaget stred därför mot kravet på saklighet (beslut 13/02387).

Nämnden friade ett inslag om Fremskrittspartiet i Rapport i SVT (beslut 13/01985), ett avsnitt av Uppdrag granskning om en vårdnadstvist (beslut 13/01966), ett inslag i Nyheterna i TV4 om Hells Angels och PayBack Sverige (beslut 13/02080), SVT-dokumentären Maria och skuggan om en boxare (beslut 13/02331) och ett inslag i SVT:s Rapport om bränder i Australien (beslut 13/02352).

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: