Storsatsning på hälsa, helt nya Valbaren och två sändningar per dag när Malou Efter tio är tillbaka i TV4

Foto: Lena Koller/TV4.

Foto: Lena Koller/TV4.

Malou Efter tio satsar stort på hälsa, vetenskap och medicin när det nu är dags för en ny säsong. De uppskattade Doktorerna är på plats varje måndag och i vetenskapens tjänst kommer Malou själv att testa några av de nya rön som behandlas. Säsongen är som vanligt också fylld av spännande teman och första veckan tar programmet ett grepp om vår tids föräldraskap – helikopterföräldrar. Nytt för i vår är Valbar hos Malou där politiker bjuds in till samtal om de ämnen som verkligen rör väljarna. Denna säsong ger också de som missar förmiddagens program en ny chans att titta 16.20 – 18.00 samma dag, varje dag. Malou Efter tio har säsongspremiär klockan 10.00 måndag 24 februari.

Doktorerna, som blev en tittarsuccé förra säsongen, fortsätter att gästa måndagarnas program. Läkarna Stefan Branth, Rika Hammarström och Göran Sjönell guidar tillsammans med Malou tittarna genom forskningsrön, trender och medicinska nyheter. Och några av dem kommer Malou dessutom att prova på själv:

– Jag står upp i studion hela första programmet. Gör man det varje dag under ett år, ska det motsvara tio maratonlopp i förbränning. Sen jämför vi det med ett program där jag sitter ner för att se om det blir någon skillnad, berättar Malou von Sivers.

Programmet tittar också närmare på nya spännande rön om aptitreglering. Två personer får varsin tallrik med lika mycket mat: varför går den ena personen upp i vikt och den andra ner? Det blir dessutom praktiska tips och experiment, kända gäster som berättar om sina sjukdomserfarenheter och starka och dramatiska livsöden. Premiärprogrammen gästas av två folkkära svenskar som berättar om sina sjukdomar.

Helt nytt är inslaget Valbar hos Malou. Varje tisdag under hela våren möts landets hetaste politiker hos Malou för spännande samtal om Det svenska folkhemmet.

– Politik är spännande och roligt men tyvärr tenderar politiska debatter att bli obegriplig konfrontation och sifferexercis. Jag vill föra samtal som angår väljarna, säger Malou von Sivers.

Tio år har gått sen Malou von Sivers och Lennart Ekdals uppmärksammade programserie Curlingföräldrar. Vad har hänt sedan dess och hur är curlingbarnen själva som föräldrar? I säsongens första tema djupdyker Malou i det nya fenomenet: helikopterföräldrar. Allt fler föräldrar tycks hovra allt längre över sina barn, även när de blivit vuxna. Föräldrarna följer med på anställningsintervjuer, sitter med hos doktorn och ringer universitetet och kollar tentaresultaten. Möt föräldrar, barn och experter i en veckas utforskande av vår tids föräldraskap och dess konsekvenser. Får vi egentligen en generation snorungar eller trygga och empatiska medborgare av dessa metoder? Det blir debatt i studion mellan två kända terapeuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: