du läser...
TV/Satellit nyheter

Nya kanaler till Boxer och marknätet

boxer_1Myndigheten för radio och tv har nu meddelat sändningstillstånd för det digitala marknätet – totalt 51 nationella och 6 regionala kanaler. Det innebär ett lika starkt och brett TV-utbud som idag. Av de nationella kanalerna är det elva stycken som har fått möjlighet att sända i HD-kvalitet, vilket närmare ger en fördubbling av HDTV-utbudet i marknätet. Tillstånden gäller från den 1 april 2014 till och med 31 mars 2020.

-Sammantaget tycker vi att utbudet stärker både Boxer och marknätet. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda ett så stort och brett utbud av TV-kanaler framöver. Det är dessutom glädjande att vi, med investeringar i ny teknik, kan fortsätta utveckla marknätet och höja antalet HDTV-kanaler säger Gunilla Berg tf vd på Boxer TV-Access AB.

Regeringen beslutade den 27 februari att en del av det frekvensutrymme som marknätet för närvarande nyttjar skall frigöras för annan användning från 2017. Med modern teknik kan dock marknätet och Boxer behålla minst samma utbud som idag under hela tillståndsperioden.

 -Kampen på TV-marknaden är hård, men de tillstånd som meddelats idag innehåller ett mycket efterfrågat utbud av TV. Detta, tillsammans med möjligheten att senare få plats med ännu fler kanaler, inte minst i HDTV, visar på marknätets starka konkurrenskraft.  Tillsammans med kompletterande tjänster över internet så har vi ett mycket bra läge inför framtiden, fortsätter Gunilla Berg.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

One thought on “Nya kanaler till Boxer och marknätet

  1. Fråga, blir det fler fria kanaler eller skall vi betala för att se reklamfinansierad TV?? Nu har vi SVT 4 kanaler och 3 reklamkanaler TV4, TV6, Kanal Global på kanal 17. Fler fria kanaler???

    Posted by Roy Sandgren | 3 april, 2014, 16:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: