du läser...
Ny - Kanal 5

Michael Nyqvist och Dominic Monaghan redo för inspelningar i Stockholm

Dominic Monaghan och Michael Nyqvist. - Foto: Pär Bäckstrand/Kanal 5.

Dominic Monaghan och Michael Nyqvist. – Foto: Pär Bäckstrand/Kanal 5.

Idag startar inspelningarna av 100 Codeen gastkramande kriminalserie skapad av Oscarbelönade manusförfattaren och regissören Bobby Moresco. Serien utspelar sig i Stockholm och i huvudrollerna ser vi storstjärnorna Michael Nyqvist och Dominic Monaghan, känd från Sagan om ringen och tv-serien Lost.

Stockholm står som spelplats i den nya svensk-amerikanska kriminalserien 100 Code där vi följer den New York-baserade kriminalpolisen Tommy Conley (Monaghan) när spåren i en mordutredning leder honom till Stockholm. Här möter han Michael Eklund (Nyqvist), en samvetsgrann och korrekt polis som vigt sitt liv åt jobbet, men som tappat gnistan efter att ha förlorat sin fru i cancer. Conleys inträde i Eklunds liv blir dock en nytändning. Med sitt stundtals heta temperament och en kompromisslös vilja att hitta den skyldige lyckas Conley vinna Eklunds engagemang, även om deras samarbete till en början inte är helt okomplicerat. Conley drivs av en till synes outtröttlig energi, men brottas också med demoner från sitt förflutna.

-Manuset till 100 Code är fantastiskt och kommer från en grupp författare som verkligen vet vad de sysslar med. Karaktärerna känns äkta och verklighetstrogna och casten hängiven och intressant. Dessutom tycks svenskar och skandinaver  ha en medfödd känsla för kriminalgenren just nu – titta bara på framgångarna med The Girl with the Dragon Tattoo, The Killing och The Bridge. Och så lockar Sverige och dess huvudstad mig… jag älskar ”fika”, säger Dominic Monaghan.

100 Code är en samproduktion mellan Red Arrow Internationals representant Henrik Bastin för Fabrik Entertainment (The Killing), 100 Code AB, Zen Productions (The Bible Code) och SBS Discovery TV för Kanal 5. Producent är Joakim Hansson på Strix Drama.

– Det skall bli fantastiskt spännande att filma i Stockholm; arkitekturen, ljuset, människorna och atmosfären. Genom Henrik och Joakim får jag möjlighet att jobba med ett förstklassigt team och en förstklassig skådespelarensemble, med Michael Nyqvist och Dominic Monaghan i spetsen. Dessutom är det för mig som författare intressant att kontrastera Stockholms vackra och idylliska atmosfär med en brutal ondska som lurar under ytan, säger manusförfattare och regissör Bobby Moresco.

Calle Jansson, kanaldirektör SBS Discovery Television:

-Kanal 5 är oomtvistat nummer ett vad gäller amerikansk crime efter succéer som bland annat Criminal Minds och CSI. Vi har historiskt engagerat oss i de tolv svenskproducerade långfilmerna Irene Huss. Vi fortsätter nu på den inslagna vägen med 100 Code. Det är magiskt att få arbeta med en erkänd storhet som Bobby Moresco, en fantastisk ensemble och produktionsbolag som är minst sagt heta inom den internationella crime tv-genren.

100 Code har planerad sändning i Kanal 5 under 2015.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: