du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Kvällen handlar om Tomas Ledin

Tomas Ledin

Tomas Ledin
Foto: SVT

På fredagskvällen bjuder SVT och Tomas Ledin på en ny, specialkomponerad tv-föreställning från Storan i Göteborg med två band scenen, alla stora hits och en möjlighet för publiken på plats att ställa frågor om hans långa artistkarriär. Inbjudna gäster är Edda Magnason, Sven-Bertil Taube och Eric Bibb.

Med två band på scen samtidigt – Höga Kusten Kapellet och vapendragarna i det egna rockbandet – framför Tomas Ledin låtar från hela sin artistkarriär. Det blir några överraskande tolkningar med Sven-Bertil Taube, Guldbagge-vinnaren Edda Magnasson, bluessångaren Eric Bibb och gitarrvirituosen Emil Ernebro.

 Tomas Ledin, född 1952 i Östersund, är sångare, låtskrivare, gitarrist och skivproducent. Redan 1972 framträdde Tomas på Visfestivalen i Västervik och under ABBA:s världsturné 1979 var han med och sjöng i kören. 1980 vann han Melodifestivalen med ”Just nu” och 1982 kom ”Sommaren är kort”, som är en av Tomas Ledin mest kända låtar. 1991 grundade han konsertturnén Rocktåget, som under ett antal somrar turnerade runt i Sverige med kända pop- och rockartister. Första albumet kom 1972, ”Restless Mind” och 1975 kom ”Knivhuggarrock”. ”Ut på stan” kom ut 1979 och ”Du kan lita på mig” 1993. Senaste skivan, ”Höga kusten” kom ut 2013.

  Fredag 16 maj 2014 kl 20.00 

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: