du läser...
Ny -Viasat, TV/Satellit nyheter

Världsrekord i TV-tittande

Erik Pettersson och Mascoll Silverstolpe slog det tidigare världsrekordet på 87 timmar genom att sträcktitta på actionserien 24.

viaplayDen 5 maj kl. 15.00 började världsrekordsförsöket på Viaplay där fyra personer skulle slå det nuvarande rekordet från Las Vegas på 87 timmar genom att se på serien 24. Idag kl. 09.00 hade Erik Pettersson tittat på Viaplay i 90 timmar och därmed slagit rekordet. Mascoll Silverstolpe slog även han det gamla rekordet och höll ut 87 timmar och 17 minuter.

– Det har varit oerhört roligt att följa världsrekordsförsöket LIVE i huset och på Viaplay och fantastiskt att se Viaplays hjälte klarade det. Alla har varit väldigt engagerade, både externt och internt och särskilt roligt att Keifer Sutherland skickade en Twitter-hälsning,säger Rikard Steiber, VD på Viaplay samt Chief Digital Officer, MTG.

– Det har varit grymt jobbigt och svårare än vi någonsin hade trott, men samtidigt jättekul att få testa sina gränser. Däremot dröjer det tills vi ser klart de få avsnitt vi inte har sett, säger Erik. Binge-watching är en lagsport, och jag ser oss båda som vinnare.

Deltagarna har under försöket suttit på Viaplays huvudkontor i Stockholm och för att klara rekordet har de tillsammans druckit 100 koppar kaffe, tittat på 134 avsnitt. I linje med Guinness World Records regler har deltagarna bara fått ta 5 minuters paus per timme, men de har också kunnat spara sina minuter för att ta en längre sammanhållande rast.

Världsrekordsförsöket var en avstamp för det nya konceptet Viaplay Premiere som ger tittarna exklusiva premiärer på Viaplay.

Deltagarna är:
Erik Pettersson
Mascoll Silverstolpe
Thobias Johansson (avslutade efter 39 timmar)
Aina Lesse (avslutade efter 24 timmar)

Hela försöket har live-streamats på viaplay.se/worldrecord24 och under #worldrecord24 har man kunnat interagera med deltagarna.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: