Det tuffa livet som världsreporter skildras i TV4:s nya dokumentärserie Korrarna

Möt journalisterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Stefan Borg, Peter Lindgren och Terese Cristiansson. De arbetar som utrikeskorrespondenter och lever ett liv av ständigt flängande mellan händelsernas centrum. I premiären den 2 juni får tittarna följa dem i deras viktiga jobb och i den tuffa och ibland farliga vardagen bakom världsnyheterna.

Möt journalisterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Stefan Borg, Peter Lindgren och Terese Cristiansson. De arbetar som utrikeskorrespondenter och lever ett liv av ständigt flängande mellan händelsernas centrum. I premiären den 2 juni får tittarna följa dem i deras viktiga jobb och i den tuffa och ibland farliga vardagen bakom världsnyheterna.
.

Möt journalisterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Stefan Borg, Peter Lindgren och Terese Cristiansson. De arbetar som utrikeskorrespondenter och lever ett liv av ständigt flängande mellan händelsernas centrum. I premiären den 2 juni får tittarna följa dem i deras viktiga jobb och i den tuffa och ibland farliga vardagen bakom världsnyheterna.

Hur tänker journalisterna som utsätter sig själva för livsfara för att rapportera från oroshärdar ute i världen? Hur är det att ständigt möta utsatta människor i katastrofer? Och hur får man ihop familjelivet när man alltid är ute och reser? Det är några av frågorna som undersöks i Korrarna.

I serien har man filmat och intervjuat korrespondenterna dygnet runt för att dokumentera deras vardag.

En av Sveriges mest kända journalister och utrikeskorrespondenter är Rolf Porseryd. I programserien besöker han bland annat ett syriskt flyktingläger, som också är en plats för korruption och organiserad brottslighet. Där blir han hotad av en av lägrets invånare när han och hans fotograf försöker filma och intervjua flyktingar.

– När TV4 var ungt reste vi till Balkankriget i kortärmade sommarskjortor. Idag är säkerhet högsta prioritet. Men vi kan aldrig undanröja riskerna helt, då får vi stanna hemma, säger TV4:s korrespondent Rolf Porseryd.

Stefan Borg får känna den mänskliga tragedin in på huden, i spåren av den omfattande tyfonen i Filippinerna. Elisabet Frerot jagar president Obama och blir själv jagad av rysk polis. Och Peter Lindgren rapporterar från både stimmiga barer och städer som jämnats med marken där virvelstormar dragit fram.

Tittarna får även möta frilansjournalisten Terese Cristiansson när hon klär sig i burka och sätter sig ensam i en bil inför ett möte med högt uppsatta talibaner:

– Mitt jobb är inte bara ett jobb, det är en livsstil. Visst kan det vara tufft, med svåra förhållanden och långa perioder borta från familj och vänner. En del skulle nog tycka att jag offrar mycket, men för mig vore det en uppoffring att tvingas sluta rapportera om konflikter, kriser och mänskliga rättigheter. Det skulle vara som att dö en smula. Jag tror nämligen att journalistik kan göra skillnad.

TV4:s exekutiva producent för Korrarna, Kajsa Stål:

– Våra utrikesreportrar och fotografer är grymt skickliga och äntligen får vi följa deras betydelsefulla jobb från insidan. Deras vardag är full av gastkramande berättelser, som både ger rysningar och fjärilar i magen.

– Serien har sorgligt nog fått en ny dimension efter det tragiska mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Att skildra och visa utrikeskorrespondenternas viktiga jobb och farliga vardag är mer angeläget än någonsin, fortsätter Kajsa Stål.

Korrarna sänds den 2, 3 och 9 juni klockan 21.00 i TV4.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: