du läser...
Pr - Sveriges Radio

Pokal – nytt kulturprogram om sport med Moa Svan

Moa Svan, programleder Pokal i P1, Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Moa Svan, programleder Pokal i P1, Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

– Pokal är ett program för de som tror att sport bara handlar om resultat. Det gör det inte. Sport är livet, säger Moa Svan . Jag älskar att spela fotboll, men tycker att spelstrategier är mördande trist. Det måste vara okej att gilla sport på olika sätt och Pokal är till för oss som inte känner oss hemma i det vanliga sportsnacket.  

I varje program finns en oväntad panel redo att vända och vrida på ämnen som fackliga rättigheter på isen eller varför du som sportstjärna förväntas vara en god förebild. Hovrättsrådet Lena Blix förklarar varför beteenden och regelbrott som aldrig skulle vara okej ute i det civila samhället accepteras inom sportens värld.

Lyssnarna får även följa med i fotbollsspelaren Therese Sjögrans omtalade bil när hon cruisar runt i Malmönatten. En bilresa som både handlar om stolthet och revansch efter Zlatans utspel mot damfotbollen.

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av sport, säger Pokals producent Anna Åkerlund, men jag fångas sällan av sportjournalistiken som den ser ut idag. Därför vill jag göra ett program om sport som jag själv längtat efter att höra. En sportjournalistik som grubblar och inte rabblar

Serien startar 27 juni kl. 10.03 i P1.

Om Moa Svan
Programledare Morgonpasset P3, gick sen över till tv och frågesport i Kunskapskanalen som programledare för Duellen. Startade talkshow i Stockholm med sändning via egen Youtube-kanal, Moa Svan med gäster. Sportreporter på tidningen Feministiskt Perspektiv sedan 2013. Började på P3 som 20-åring med P3 Homo, arbetade även för P3 Star. Även gjort barnprogram för SVT.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: