du läser...
Pr - Sveriges Radio

Melodikrysset och Sveriges Radios Symfoniorkester direktsänder från Skansen

Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med programledaren Anders Eldeman och solisterna Sonja Aldén och Svante Thuresson samt dirigenten  Anders Berglund.  Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med programledaren Anders Eldeman och solisterna Sonja Aldén och Svante Thuresson samt dirigenten Anders Berglund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ett unikt möte mellan ett av Sveriges största och populäraste radioprogram, Melodikrysset och Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med Sonja Aldén och Svante Thuresson. Direktsändning från Skansen den 14 juni kl. 10.00-12.00.

– Det här blir en stor musikalisk fest med både örhängen och överraskningar på repertoaren, säger Sonja Aldén . 

För första gången i Melodikryssets historia sänder programledaren Anders Eldeman live från Skansen i Stockholm ett två timmars förlängt Melodikryss med levande musik i form av Sveriges Radios Symfoniorkester med solisterna Sonja Aldén och Svante Thuresson under ledning av Anders Berglund . 

– Jag tycker att det skall bli helt underbart att få samarbeta med favoritartister och musikanter på plats inför en stor publik.  Jag som bara sysslar med skivor annars ser verkligen fram mot allt detta. Jag är väldigt förväntansfull och sugen på att få komma igång. Om sedan bara publiken strömmar till med pennan redo skall det bli Melodikryssande av i timmarna TVÅ, säger Anders Eldeman . 

Övriga medverkande:
Orkestersolisterna Malin Broman och Cecilie Løken samt dirigenten Per Hammarström .

I snart 50 år har Sveriges Radios lyssnare kunnat lösa Melodikrysset – ett musikaliskt korsord – vid sina radioapparater. Det började som sommarunderhållning i radio 1965 och slog så bra att det efter knappt ett år blev ett åretruntprogram. Varje vecka kommer det in mellan 35 000 och 50 000 lösningar till dragningen av de elva priser som delas ut.  

Ett samarbete mellan P4 Sveriges Radio, Berwaldhallen och Skansen. 

Sändningstid:
Melodikrysset sänds i P4 lördagar kl. 10.03, den 14 juni förlängd sändning till kl. 12.00.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: