P1 Dokumentär: Mormor och kärleken

Mormor, i mitten på hästryggen, och Konrad, stående på marken, träffades när de uppträdde tillsammans i  ett ryttarnummer i Cirkus Pladaski i Umeå på 1940-talet. Foto: Privat

Mormor, i mitten på hästryggen, och Konrad, stående på marken, träffades när de uppträdde tillsammans i ett ryttarnummer i Cirkus Pladaski i Umeå på 1940-talet. Foto: Privat

Ulrikas mormor är 90 år. Efter 57 års äktenskap med Ulrikas morfar, som idag är död, lever hon nu tillsammans med sin ungdomskärlek Konrad.

– Jag startade i fel ände. Blev tvungen att gifta mig för att jag väntade barn. Det var inte vad jag hade trott om mig själv och inte kanske min far heller… Det var en skam. P1 Dokumentären Mormor och kärleken sänds 1 juni kl. 15.03 i P1.

Ulrika är 24 år och börjar ställa frågor om det ingen i släkten har talat högt om.

Vad har hennes mormor egentligen burit inom sig under alla år?

Mormor och kärleken är ett program om plikt, ansvar, skam – och kärlek.

Dokumentären är en fin berättelse om Ulrikas mormors liv, men programmet säger också något mer om vårt samhälle. Och om att kärleken är en av människans starkaste drivkrafter, oavsett om man är 14 eller 90+.

– Jag tror att många har levt liv som liknar min mormors. Det finns en hel generation kvinnor och män som gick in i äktenskap där kärlek inte var utgångspunkten, man tvingades  att gifta sig för att ett barn var på väg, säger frilansjournalisten Ulrika Svensson , som gjort programmet.

Dokumentären Mormor och kärleken sänds 1 juni kl. 15.03 i P1.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: