du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Felix Herngren regisserar ny serie åt TV4

Felix Herngren regisserar ny serie åt TV4, Foto: Linn Hallsénius/TV4

Felix Herngren regisserar ny serie åt TV4, Foto: Linn Hallsénius/TV4

Torpederna handlar om kåkfararen Sonny som efter sex år i fängelse äntligen blivit frisläppt. Han drömmer om ett normalt medelklassliv med sin kontaktperson Camilla. Men huset de köper kräver dyra renoveringar och för Sonny blir det lättare att göra några uppdrag åt sin gamla gangsterboss än hitta ett vanligt kneg. TV4:s nya dramakomedi regisseras av Felix Herngren och Jakob Ström och de drar snart igång inspelningarna. – Det är den första dramakomedin som jag gör, så jag är väldigt laddad. Jag ser fram emot att få grotta ner mig ordentligt i vapen, lik och hotfulla situationer. Utmaningen blir att försöka hitta rätt balans mellan humor och allvar, säger Felix Herngren.

Torpederna är en ny dramakomedi regisserad av Felix Herngren och Jakob Ström med manus av Per Gavatin, Niclas Carlsson och Jesper Harrie. Serien får premiär i höst.

– Det är med stor glädje som vi kan presentera en helt ny serie från Felix Herngren och hans kreativa gäng på FLX. Nu riktar vi blickarna mot en annan värld än den vi får se i Solsidan och med Felix bakom kameran är jag övertygad om att Torpederna blir både en väldigt rolig och spännande serie, säger Fredrik Arefalk kanalchef TV4.

Handlingen i Torpederna kretsar kring den femtio år gamla kåkfararen Sonny som precis släpps från Kumla efter att ha suttit av ett sexårigt straff för ett gammalt bankrån. Under fängelsetiden har han inlett ett hemligt förhållande med sin kontaktperson Camilla. Sonny vill börja ett nytt liv och leva medelklassdrömmen med henne, så de bestämmer sig för att köpa ett hus tillsammans.

Men huset visar sig kräva stora renoveringar och det blir dyrare än vad de räknat med. Något jobb verkar inte heller lätt att få för en gammal torped, så Sonny söker upp sin gamla arbetsgivare, gangsterbossen Csaba, för att ta några uppdrag. Det är bara under en övergångsperiod, tänker Sonny – och Camilla behöver ju inte få veta något.

– Tack vare det svenska krim-undret har vi fått se hundratals timmar från den undre världen, men vi har alltid fått se det genom polisen ögon. Med Torpederna byter vi perspektiv och får istället följa två gangsters – och upptäcker att livet som kriminell är precis lika komplicerat som för både kriminalare och alla oss andra, säger Jakob Ström.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: