du läser...
Pr - Discovery Channel

Följ byggandet av VM-arenorna i Brasilien

Dokumentärserien Building the World Cup, sänds i tre delar 12, 19 och 26 juni 22.00

Dokumentärserien Building the World Cup, sänds i tre delar 12, 19 och 26 juni 22.00

Välkommen till Brasilien! Sommarens stora sportevenemang är snart här. Värdlandet Brasilien förbereder som bäst för att ta hand om spelare, tränare och publik från hela världen – och sätta fotbollen framför allt.

Landet som i vanliga fall har fotbollsfeber har inför stundande VM drabbats av en veritabel fotbollsmani. Tre nya gigantiska arenor ska bli spelplatser när världens främsta fotbollsspelare anländer för VM i juni. Men inte utan kontrovers. De gigantiska och kostsamma byggprojekten väcker protester och mycket får stå åt sidan för att monsterarenorna ska bli klara i tid.

Den här tredelade dokumentärserien följer byggandet och renoveringen av tre fotbollsarenor i absolut världsklassinför Brasiliens värdskap av världens största fotbollsevenemang.

I Rio de Janeiro följer vi den komplicerade renoveringen av ikoniska Maracanã Stadium, som var platsen för Brasiliens krossande förlust senast landet hade hand om fotbolls-VM. I Sao Paolo får vi vara med vid byggandet av det tekniskt superavancerade Corinthians Arena och mitt i regnskogen besöker vi det riskabla och fåfängliga bygget av Amazônia Arena.

De tre arenorna är olika både till arkitektur och byggutmaningar, men alla tre delar samma förutsättningar: tiden är knapp, budgeten är sprängd, vädret är oförutsägbart och de dyra byggena möts av massiva protester. När nu fotbolls-VM närmar sig fasts världens ögon på Brasilien – men kommer arenorna bli klara i tid?

Dokumentärserien Building the World Cup, sänds i tre delar 12, 19 och 26 juni 22.00

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: