TV största intäktskällan för europeiska toppfotbollen

fotbollDen största delen av den ackumulerade omsättningen bland Europas största fotbollsligor står TV-intäkterna för med 4 535 miljoner euro. Andelen förväntas öka ytterligare nästa år tack vare nya rättighetsavtal i Premier League och Bundesliga. Det visar den årliga redovisningen av europeisk toppfotboll Football Finance, från revisions- och konsultföretaget Deloittefrån revisions- och konsultföretaget Deloitte.

Matchdagsintäkterna på 1874 miljoner euro förblev i stort sett oförändrade. Publiksnittet i Bundesliga föll emellertid med 5 procent till 41 914 betalande personer. Även La Ligas publiksnitt minskade ett par procent till 25 464 betalande personer.

Däremot syns tecken på att den negativa trenden är på gång att brytas inom Premier League som redovisar en ökning på 4 procent till 35 903 betalande personer. Publiksnittet ökade marginellt även i Serie A till 22 591 betalande personer och Ligue 1 till 19 240 betalande personer.

Englands Football League Championship är med god marginal den mest intäktsskapande andraligan i världen, trots en nedgång i omsättning till 508 miljoner euro under 2012/13.

Utanför Europa är Brasiliens Campeonato Brasileiro Série A den mest intäktsskapande ligan med en ackumulerad omsättning på drygt 850 miljoner euro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: