du läser...
Pr - Yle

Bastukväll på Strömsö

Elin Skagersten-Ström och Mårten Svartström

Elin Skagersten-Ström och Mårten Svartström, Bild: Yle/Rolf Granqvist

Kan man bygga en stockbastu på sex timmar? Vem av Strömsökockarna Paul Svensson och Michael Björklund vinner landskampen i bastukorvstillverkning? Vad tycker utlänningar om vår bastukultur och vad är det för konstiga skapelser som parkerat invid villan på Strömsö. Den 18 juni får vi svaret när det blir direktsänd bastukväll på Strömsö. Sändningen inleds kl 18.30 och håller på in på småtimmarna.

Värdpar för kvällen är Elin Skagersten-Ström och Mårten Svartström. Under kvällen guidar de oss mellan alla aktiviteter ute på Strömsö – bland annat träffar de en bastubaderska och tar oss med på bastuyoga, knyter bastukvastar, gör olika bastuexperiment, bjuder på reportage om bastudiplomati i Washington och mycket mer.

– Jag badar själv regelbundet, både på landet och i stan, och favoritbastun är utan tvekan den vedeldade bastun med snart 100 år på nacken som finns på holmen ute i Sibbo skärgård, berättar Mårten.

Elin sticker inte under stol med att hon är hedrad över ha fått uppdraget.

– Jag blev jätteglad, det kändes som ett program gjort precis för mej, säger Elin. Ända sedan barnsben har jag älskat att bada bastu och att få jobba med ett projekt där jag helt fått snöa in på bastu har varit guld. När det gäller själva direktsändningen blev jag stolt över förtroendet, det ska jag inte hymla med.

Speciellt ser hon fram emot bastubygget. En stockhög skall på sex timmar förvandlas till en fungerande bastu under Johan Ångermans och Jim Björnis ledning. Hela bygget kan man följa utan avbrott på webben i bästa slow-tv anda.

En annan av kvällens höjdpunkter kommer troligtvis att bli bastubyn på Strömsö. Här kommer mobila bastur av de mest fantasirika slag att samlas. Eller vad sägs om en bastu byggd i ett växthus, en brandbil och ett Cessnaplan för att nämna några.

Du får också vara med både före, under och efter programmet. På Svenska.yle.fi kan du utmana vår expertpanel med kvistiga bastufrågor och dela med dig av dina egna bastubilder. Läs mer om hur du deltar på svenska.yle.fi/stromso.

Bastukväll på Strömsö på Yle Fem och Svensk.yle.fi, onsdag 18.6.2014 kl. 18.30 till ca 00.30. I sociala medier på Facebook.com/stromsoyle och #strömsösauna.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: