Jan Rizvi teknikutvecklingschef för TV4-Gruppen

Jan Rizvi och Per Åström ,Foto: TV4 AB/Jon Lindholm

Jan Rizvi och Per Åström ,Foto: TV4 AB/Jon Lindholm

Jan Rizvi blir ny teknikutvecklingschef för TV4-Gruppen och därmed ansvarig för ett kraftigt ökat fokus på teknikutvecklingsarbetet inom företaget. Samtidigt får app- och webbchefen Per Åström ett utökat uppdrag som innovationschef.

Jan Rizvi, sedan årsskiftet tf teknikutvecklingschef, får nu permanent uppdraget som teknikutvecklingschef för TV4-Gruppen. Han ansvarar därmed för företagets teknikrelaterade utvecklingsarbete. Det involverar allt från de interna tekniksystemen till drift och utveckling av TV4-Gruppens digitala produkter på marknaden.

– Med sin långa erfarenhet inom företaget och stora tekniska kunnande är Jan en suverän matchning av de egenskaper vi letat efter. Det har inte minst visat sig under våren, med det flertal projekt som initierats för att ta TV4-Gruppen vidare i den digitala transformationen och accelerera teknikutvecklingsarbetet på alla plattformar. Jag är väldigt glad att Jan har tackat ja till det här uppdraget, säger Cecilia Beck-Friis, vice vd TV4-Gruppen och den som Rizvi rapporterar till.

– De krav tittare, annonsörer och samarbetspartners ställer på oss gör att vi måste hålla ett högre utveklingstempo för att kunna leverera utifrån dessa behov. Vi har nu påbörjat en omfattande förändring av teknikutvecklingsarbetet inom hela företaget och genomför också en av de största rekryteringsinsatserna i branschen just nu för att möta framtidens utmaningar och krav. Det känns väldigt kul att få vara en del av det, säger Jan Rizvi.

Samtidig får Per Åström, chef app & webb, ett utökat uppdrag och som innovationschef på teknikutvecklingsavdelningen. Därmed kommer han att leda innovationsarbetet och utveckla flexibla och effektiva arbetsprocesser för innovation.

– Rörligt innehåll, digitala tjänster och teknikutveckling är en minst sagt spännande kombination. Det finns mycket kraft inom TV4-Gruppen att släppa loss och skapa bra förutsättningar för att utveckla nya tjänster, lösningar och processer. Ett utökat innovationsfokus är mycket viktig för vår framtida framgång, och det ska bli fantastiskt roligt att nu på allvar ägna både tid och resurser åt det, säger Per Åström.

Jan Rizvi har arbetat i olika roller inom TV4-Gruppen sedan 2001, främst med tv4.se och interaktiva tjänster, men även som chef för tekniska utvecklingsprojekt inom hela företaget. Jan har en bakgrund från reklamproduktion, men har också jobbat med digital informationshantering för ABB i England och Indien. Teknikutvecklingsavdelningen består i nuläget av ett 40-tal medarbetare, men kommer under de närmaste månaderna att förstärkas med ytterligare ett 15-tal utvecklare.

Per Åström har arbetat på TV4-Gruppen sedan 2009, först som chef för nya plattformar, sedan teknikchef på TV4 Digitala medier, och sedan årsskiftet som chef för app & webb. Dessförinnan har han under nio år haft olika teknikchefs- och it-roller inom såväl Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Schibsted. Per rapporterar till Jan Rizvi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: