Markus Boger ny chef för Radiosporten

Markus Boger blir ny chef för Radiosporten. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Markus Boger blir ny chef för Radiosporten. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Markus Boger blir ny chef för Radiosporten. Markus Boger har bland annat varit kanalchef för Sveriges Radio Örebro och kommer närmast från tjänsten som utvecklingschef på Ekot och samordnare för Sveriges Radios valbevakning.

– Radiosporten är ett av Sveriges Radios främsta varumärken. Att som radiomedarbetare och mycket intresserad av sport få vara en del av den redaktionen – och leda, utveckla och se till att Radiosporten befäster sin starka ställning och blir ännu mer relevant för en stor publik – är förstås oerhört lockande, säger Markus Boger .

– Med Markus Boger får Radiosporten en chef som kan fortsätta att utveckla verksamheten som en viktig del av mediebranschen och Sveriges Radio. Markus är en dokumenterat erfaren, driven, omtyckt och inspirerande ledare som kan radio och nyhetsverksamhet från grunden, säger programdirektör Björn Löfdahl .

Markus Boger har varit utvecklingschef på Ekot sedan 2012. Dessförinnan var han chef för Alltid nyheter, en webbkanal med syfte att bryta ny mark för nyhetsnärvaro och nya sändningssätt inom Sveriges Radio, och kanalchef för Sveriges Radio Örebro. Han har tidigare också varit redaktionschef och nyhetschef på Sveriges Radio Uppland.

– Markus Boger har genom sitt arbete på Ekot, på Alltid Nyheter och som kanalchef i Örebro och valansvarig för hela Sveriges Radio visat att han kan navigera genom en rad olika typer av verksamheter och hitta utveckling i såväl helhet som detaljer, säger Björn Löfdahl .

Markus Boger ersätter Jakob Sillén, som sedan den 1 juni är ny områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen. Samtidigt flyttas Radiosporten in i området där också Sveriges Radios verksamheter i Uppland, Västmanland, Sörmland och Gotland samt P4 Stockholm och Trafikredaktionen ingår.

Markus Boger tillträder på deltid den 3 augusti och på heltid den 22 september, efter slutfört uppdrag som Sveriges Radios valsamordnare.

Om Markus Boger
2012-14 Utvecklingschef Ekot, 2011-12 Kanalchef/projektledare Alltid Nyheter, 2007-11 Kanalchef Sveriges Radio Örebro, 2006-07 Redaktionschef Sveriges Radio Uppland, 2000-06 Nyhetschef Sveriges Radio Uppland, 1994-99 Kommunpolitisk reporter Sveriges Radio Uppland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: