P4 Sommar med Rikard Diego – hela Sydsverige i samma program

Rikard Diego är programledare för P4 Sommar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Rikard Diego är programledare för P4 Sommar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Var är vädret bäst? Vattnet varmast? Under sommaren är länsgränserna inte lika viktiga. Sveriges Radios fyra sydligaste lokala kanaler startar i sommar ett gemensamt förmiddagsprogram som knyter samman sommarattraktiva Sydsverige. P4 Sommar börjar sända 23 juni.

– Det känns väldigt lyxigt, både för mig och lyssnarna, att kunna få ta del av en så stor del av Sommar-Sverige i ett och samma program, säger programledaren Rikard Diego som tidigare bland annat hörts i Morgonpasset i P3.

P4 Sommar sänds i P4 Halland, P4 Blekinge, P4 Kristianstad och P4 Malmöhus. Programmet är till stor del uppbyggt kring tre reportrar som utgår från Halland, Kristianstad och Blekinge. Deras uppdrag är att nosa upp vad som är på gång i de olika delarna av Sydsverige.

– Genom denna breda bevakning hoppas vi kunna vara lokala i ett större sammanhang, säger Patric Ljunggren , programchef på P4 Halland.

Dessutom kommer en hel del av de artister och andra intressanta personer som rör sig i Sydsverige under sommaren dyka upp i studion i Malmö hos Rikard Diego.

Jag hoppas att vi även kan utnyttja Sveriges Radios bästa resurs: Lyssnarna. Det är genom deras erfarenheter och historier som programmet blir levande, säger Rikard Diego .

– Ja, lyssnarna kommer att få ta stor plats, det blir många nya bekantskaper och mycket skratt, men också allvar, säger producenten Sandra Svensson .

Sändningstider:
P4 Sommar hörs i P4 Halland, P4 Blekinge, P4 Kristianstad och P4 Malmöhus vardagar kl. 10.03-13.00 mellan 23 juni och 8 augusti
.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: