du läser...
Ny allmänt

Radiotjänst återbetalar inbetalda radio- och tv-avgifter för dator/surfplatta/mobiltelefon

radiotjänstHögsta förvaltningsdomstolen har i en dom från den 13 juni 2014 slagit fast att en dator med internetuppkoppling inte är en avgiftspliktig tv-mottagare. De hushåll och företag som betalat radio- och tv-avgift och som endast innehaft dator/surfplatta/ mobiltelefon får betalda avgifter tillbaka. Återbetalningar kan som längst göras för tiden från och med 2013-02-01.

”Vi har statens uppdrag att administrera radio- och tv-avgiften och har i den rollen drivit riksdagens och lagens intention om ett teknikneutralt utrustningsbegrepp. Högsta förvaltningsdomstolen underkänner lagstiftningen i dess nuvarande utformning och sänder därmed tillbaka frågan till riksdagen” säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst.

”Efter att vi analyserat domen kommer vi att betala tillbaka avgifter för datorer etc. Vi arbetar nu för högtryck med att upprätta en effektiv process för att hantera återbetalningarna. Samtliga nya avgiftsbetalare sedan februari 2013, som kan ha rätt till återbetalning, kommer successivt att få ett brev som i detalj beskriver hur man går tillväga.” fortsätter Johansson.

Just nu är det hög belastning i vår kundtjänst och vi ber därför våra kunder att invänta detta brev. Vi kommer, så fort som möjligt, under de närmaste månaderna att behandla alla ärenden om återbetalning.

Återbetalning kan inte ske per automatik då Radiotjänst inte registrerat om det är en dator eller tv-apparat som legat till grund för avgiften.

De hushåll och företag som har en TV-apparat berörs inte av Högsta förvaltningsdomstolens dom och ska även fortsättningsvis betala radio- och tv-avgift.

Pressmeddelande från Radiotjänst, Kiruna 16 juni, 2014

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: