du läser...
Pr - SVT 1 och 2

SVT storsatsar i Almedalen

Några av alla SVT-medarbetare på plats i Almedalen: Cecilia Gralde, Samir Abu Eid, Kristina Hedberg, Axel Gordh Humlesjö, Lotta Bouvin-Sundberg,  Mats Knutson, Margit Silberstein.

Några av alla SVT-medarbetare på plats i Almedalen: Cecilia Gralde, Samir Abu Eid, Kristina Hedberg, Axel Gordh Humlesjö, Lotta Bouvin-Sundberg, Mats Knutson, Margit Silberstein.
Foto: Carl-Johan Söder

Mitt i supervalåret 2014 är politikerveckan i Almedalen intensivare än någonsin. Från en egen spelplats mitt i vimlet sänder SVT intervjuer med politiker, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Från tidig morgon till sen kväll.

– I år känns det mer spännande än på länge att vara i Almedalen och SVT har en rad medarbetare på plats som bevakar det som händer, säger Eva Landahl, ansvarig för SVT:s valubud.

Gomorron Sverige sänder direkt varje morgon hela veckan från Almedalen. Lotta Bouvin-Sundberg och Marianne Rundström är på plats. Regionala nyheter är representerade och för att rapportera till Rapport och Aktuellt finns bland andra Mats Knutson, Margit Silberstein, Cecilia Gralde, Kerstin Holm, Love Benigh och Elisabeth Marmorstein.

Flera av SVT:s utrikeskorrespondenter är också i Almedalen, bland andra Samir Abu Eid, Elin Jönsson och Erika Bjerström.

På SVT:s egen scen är Karin Hübinette samtalsledare och mycket av det som händer där direktsänds i SVT Forummedarbetare. Varje dag blir det mediespaning med Katarina Andersson och Per Malm samlar spännande gäster i viktiga politiska frågor i Pers hörna. Dessutom direktsänds partiledarnas tal och ett urval av Almedalens tusentals seminarier och evenemang.

I Debatt Almedalen varje kväll kl.20.00 intervjuar Kristina Hedberg den partiledare som precis avslutat sitt tal i Almedalen. Därefter blir det debatt med inbjudna gäster i aktuella frågor under ledning av Axel Gordh Humlesjö

På webben sänds bland annat Partigrillen där Filip Struwe grillar politiker med tuffa frågor.

Under Almedalsveckan kommer också SVT:s valkompass inför höstens riksdagsval att lanseras:

– På webben förstås, men också på scenen i Almedalen där publiken kan gå in i små valbås och testa vilket parti som stämmer bäst överens med deras åsikter, säger Eva Landahl.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: