du läser...
Pr - Sveriges Radio

HOFFSTEN I P4

 

Pressbild: Louise Hoffsten, Hoffsten i P4 foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Pressbild: Louise Hoffsten, Hoffsten i P4 foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

I den här programserien bjuder Louise Hoffsten in musikervänner för att prata om och spela musik tillsammans. Louise är mycket respekterad och omtyckt  av både publik och kollegor och hon är av naturen nyfiken med ett brett och djupt musikintresse. Lyssnarna får höra mycket musik: blues, pop, visor, rap, soul och rock’n roll blandat med anekdoter och skrönor som lockar till skratt men också djupare filosofiska resonemang.

Fredag 18 juli kl 19.06 – 21.00:  Hoffsten i P4 med Nina Ramsby

”Visor, gospel och lite grunge”

Till  det första programmet i serien  Hoffsten i P4  kommer Nina Ramsby laddad med trumpet och gitarr och en massa skön musik och roliga minnen. Vi får många härliga skratt, närhet och öppenhet likaväl som rock, blues, poesi  och naturligtvis lite Cornelis.

Nina Ramsby s första band hette Salt. När Salt splittrades 1996 startade Nina både drum’n bass-bandet Baxter och popbandet Grand Tone Music.  Tillsammans med Martin Hederos gjorde hon 2004 albumet V isorna,  där Nina tolkar visor som oftast framförts av män. Efter det gjorde de albumet   Jazzen   med de engelska originaltexterna omskrivna till svenska. Nina Ramsby har producerat Cornelis-hyllningen  Poem, ballader och lite blues – återträffen”.  Och de senaste åren har resulterat i två jazziga album med  Nina Ramsby Ludvig Berghe Trio.  Hon har haft flera foto-utställningar och släppte sin första diktsamling i maj i år. Strax därpå fick hon SKAPs stipendium ur Sven Paddocks minnesfond.

Fredag 25 juli kl 19.06-21.00:  Hoffsten i P4 med Mikael Rickfors 

”Från raggsocka till nylonstrumpa och hem igen.”

I det andra programmet i serien  Hoffsten i P4  pratar Louise Hoffsten och Mikael Rickfors om tiden med the Hollies,  om när han jammade med massajer i Afrika, hur han räddade parlamentsvalet i Kap Verde och varför hans Tysklandskarriär gick i stöpet.  Mikael har gitarren med sig så det blir förstås en massa musik, bland annat världspremiär av en ny och nästan färdig låt! Mikael Rickfors är en av Sveriges mest etablerade musiker och låtskrivare. Man behöver bara säga  Vingar  och  Grymlings…  Dessutom blev han som ung sångare i det brittiska bandet i The Hollies och hans låtar har spelats in av bland andra Santana, Percy Sledge, Paul Jones och Cyndi Lauper. Han har också varit producent åt bland andra Basse Wickman och Roger Rönning. Han är amatörornitolog och har släppt dussintalet soloalbum. Mikael Rickfors är en storhet inom svenskt musikliv!

Fredag 1 augusti kl. 19.06-21.00:  Hoffsten i P4 med Lilla Namo

”Guzzarna snackar ordbruk och jordbruk”

I det tredje programmet i serien  Hoffsten i P4 , möter Louise Hoffsten Lilla Namo . De talar om  likheter och olikheter mellan hiphop och blues, om rötterna och om språkets och ursprungets betydelse i livet och i musiken. Lilla Namo bjuder på rap, med gitarristen Peder af Ugglas som ”rytmmaskin”, och Louise tar med Lilla Namo till Östgötaslätten. Lilla Namo, eller Namo Marouf som hon egentligen heter, blev  Årets nykomling 2013  vid årets P3 Guldgala, som ”ett av de största svenska stjärnskotten på länge”. Hon är rappare, låtskrivare, musiker och nybakad civilingenjör inom stadsplanering. Efter första singeln Haffa Guzz , från 2012 tog karriären ordentlig fart och hon har jobbat med artister som Maskinen, Timbuktu, Mohammed Ali, Marcus Price och Petter. Hennes debutalbum, Tuggare utan gränser , släpptes förra året.

Fredag 8 augusti kl19.06-21.00:  Hoffsten i P4 med Sven Zetterberg

”I blueskvarter”

I det fjärde programmet i serien  Hoffsten i P4  möter Louise Hoffsten sin munspelslärare, Sven Zetterberg. Sven är en både en musiker av rang och en dito historieberättare! Deras gemensamma kärlek till munspel och blues är en outsinlig källa till musik, berättelser och många skratt.Sven Zetterberg  började det som skulle bli en musikerkarriär med att imitera Elvis på roliga timmen i småskolan. Senare gjorde både Little Richard och Ray Charles ett outplånligt intryck.  När han så hörde Mick Jagger och Sonny Boy Williamson spela munspel var saken klar. Munspelet blev hans främsta instrument och först några år senare började han spela gitarr.  I början av 70-talet startade han bandet Tälge Blues och 1981-96 var han frontman i det inte helt okända Chicago Express.  Som soloartist har Sven Zetterberg fortsatta att spela och släppa skivor och lär göra det ett bra tag till.

Louise Hoffsten är mångfaldigt prisad sångerska, kompositör, författare, munspelerska och bluesfantast! Som dotter till en far som inte bara var musiker utan också ägde två skivbutiker i hemstaden Linköping var musiken en stor del av hennes liv redan från början. I skolan spelade hon trummor i punkbandet  Mer Kött  och sjöng senare i Linköpingsbandet  Dyzenteri.  1986 fick hon jobbet som sångerska i bluesrockbandet  Sky High , men redan året efter lämnade hon bandet och släppte sin första soloskiva  Genom eld och vatten.  Hon slog igenom stort 1993 med albumet  Rythm & Blonde.  Hon är hedersdoktor vid Linköpings universitet och hon har fått ett otal stipendier och utmärkelser. Hon har samarbetat med ”alla” och medverkat i TV-program och filmer. Hon älskar Memphis och Elvis Presley och förra året åkte hon till Memphis för att spela in ” Bringing out the Elvis ” där hon tolkar Elvislåtar på sitt sätt. 

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: