du läser...
Pr - TV 6

TV6 SÄNDER VM I E-SPORT – THE INTERNATIONAL – VÄRLDENS STÖRSTA DOTA2-TURNERING

Dota2I sommar livesänder TV6 för andra gången ”The International”, den största E-sportturneringen i världen, denna gång i samarbete med Viagame. Turneringen är ”VM” i spelet Dota2, en av världens största E-sporter med miljontals spelare runt om i världen. Kommer svensklaget Alliance försvara titeln?

Mellan den 18-21 juli kommer 16 av världens bästa lag tävla om 10 miljoner dollar – den största prispotten i E-sportens historia. I tävlingen, som äger rum i Seattle, deltar många svenskar och fjolårets vinnare, det helsvenska laget Alliance, är återigen förhandsfavoriter.

Intresserade kommer kunna följa hela turneringen på nätet (TV6play, TV6.se, Viagame.com) och TV6 sänder live, med start kl. 01.00, från turneringens två sista dagar. De svenska sändningarna produceras i samarbete med DreamHack, som kommer ha en svensk studio med programledare, experter och reportrar på plats i Seattle.

Att TV6 visar The International är ett led i kanalens långsiktiga och stora satsning på E-sport. Annonsörer ges på detta sätt en unik chans att, i både TV6 och i den nystartade eSport satsningen Viagame, på ett trovärdigt sätt nå en målgrupp som tidigare varit svår att nå och som är mycket intresserad av elektronik, spel och digitala tjänster.

– E-sport är ett globalt fenomen där Sverige ligger i framkant. Vi har några av världens största e-sportstjärnor och tillväxten är extrem både vad gäller antalet utövare och publik. Det är såklart fantastiskt roligt att kunna erbjuda svenska annonsörer ett effektivt sätt att nå den svenska e-sport publiken genom Viagame, TV6 och TV6play, säger Mats Nyman, försäljningsdirektör MTG TV.

Vad är The International?
The International, som arrangeras av spelutvecklaren Valve, är världens största E-sportturnering och Dota2:s största turnering under året. The International kan liknas vid ett ”VM” där 16 lag från hela världen gör upp om vem som är världens bästa lag i Dota2. I prispotten finns hela 10 miljoner dollar.

Vad är Dota2?
Dota2 är inte bara ett spel utan även en E-sport där man tävlar i lag om fem mot fem.
Dota började som en ”mod” kallad ”Defence of the Ancients” till det populära strategispelet WarCraft3. Dota fanns i flera olika varianter innan ”Dota: Allstars” blev den mest populära versionen. Spelet växte kraftigt i popularitet och tävlingar började arrangeras. I samband med att den mytomspunna utvecklaren Icefrog tog över växte spelet i popularitet med turneringar i hela världen. 2011 utvecklades Dota vidare och Valve släppte Dota2 i beta-version. Idag är Dota2 en av de tre mest populära E-sporterna i världen.

OM DREAMHACK
DreamHack är världens största datorfestival. DreamHacks kärna och ursprung är LAN-partyt, med de två stora festivalerna DreamHack Summer och Winter, där deltagarna tar med sin egen dator och kopplar upp mot Internet i ett gigantiskt lokalt nätverk. DreamHack är också Sveriges första konsumentinriktade mässa/evenemang/festival för dataspel, datorer och spelkonsoller. Evenemangen är en plattform för E-sport, kunskap och kreativa tävlingar, musikartister som uppträder, föreläsningar av spelutvecklare och mycket mer. Läs mer på http://www.dreamhack.se

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: