du läser...
Pr - Kanal 5

Feta råttor och äckliga kryp – Nu startar Råttjägarna i Kanal 5

Frv Amanda, Mats, Linnea, Frank och Jonny. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5.

Frv Amanda, Mats, Linnea, Frank och Jonny. – Foto: Magnus Selander/Kanal 5.

I sommar har getingarna slagit rekord i värmen, och ni kanske minns jätteråttan i Solna? Skadedjuren frodas och ökar lavinartat. Nu börjar serien Råttjägarna i Kanal 5 där vi följer hjältarna som tar hand om problemen vi andra inte alls vill veta av – skadedjursteknikerna som är experter på att bekämpa råttor, vägglöss, getingar, kackerlackor och andra djur vi inte vill ha där hemma.

I ett urbant samhälle som dyrkar vitt & fräscht och som shoppar i putsade glasgallerior är det lätt att glömma att naturen fortfarande finns mitt ibland oss. Men ibland överraskar naturen oss med full kraft när vi plötsligt får påhälsning av en råtta i badrummet, kackerlackor i skafferiet eller vägglöss som följt med hem från taxin eller hotellrummet på semestern. Skadedjur som löss och råttor har ökat de senaste åren. Antalet saneringar för råttor har skjutit i höjden de senaste fem åren och vägglössen, som knappt existerade alls för tio år sedan, beräknas kräva runt 40.000 saneringar i Sverige i år. Även antalet kackerlackor ökar och det är Stockholm som drabbas värst, men även mindre orter drabbas av skadedjurens ökning. I sommar har antalet getinganmälningar till saneringsföretaget Nomor ökat med 228 % jämfört med samma period 2013.

I första avsnittet är det råttinvasion i en källare, ett stort kackerlacksproblem i ett hyreshus, duvsanering på hög höjd och en barnfamilj med vägglöss.

I ett bostadshus i Stockholm är det hål på avloppsledningen så att råttor får fri väg upp till lägenheterna. En rörmokare ska laga hålet, men källaren är så råttinvaderad att han inte kan arbeta när det springer en massa råttor omkring honom. Den erfarne skadedjursteknikern Jonny rycker ut för att bli av med råttorna och han hittar en hel del välväxta gnagare.

I ett hyreshus har en kvinna larmat om att hon hittat kackerlackor i sitt kök. Hon har panik över att de bara blir fler och fler och skadedjursteknikern Frank åker dit för att hjälpa henne. Han inser att problemet är större än de trott och med hjälp av kollegorna Mats och Erika gör de en större sanering av huset.

Dessutom följer vi med hem till en barnfamilj som drabbats av vägglöss och på en utryckning till ett hus som har problem med duvor.

I Råttjägarna följer vi bland andra Mats från Norrköping som är en veteran i branschen. Han har varit med länge och är bra på att hitta på alternativa lösningar när de vanliga inte funkar. Men han kan fortfarande inte göra en vägglussanering utan att det kliar på hela kroppen. I Sundsvall jobbar de unga systrarna Linnea och Amanda som älskar sina jobb och som särskilt gillar getingsaneringar. Jonny i Stockholm har jägarlicens och tar sig an lite större saneringar och skyddsjakt. Frank i Stockholm gillar allra bäst att jobba med råttor eftersom det är smarta djur så det krävs en hel del list för att fånga in dem. På ett stort råttjobb när Frank krupit flera meter in i en kulvert fick en råtta panik och sprang upp i byxbenet på honom. Råttan blev dock ännu mer skärrad än Frank.

Och den berömda jätteråttan i Solna, hur var det med den? Jo, den är inte ensam. De sluga superråttorna som är stora som katter är de allra svåraste att fånga. De klarar sig genom att skicka fram de mindre råttorna för att kolla om det finns någon fara.

Råttjägarna har premiär onsdag 27 augusti 20.00 i Kanal 5. Programmet produceras av OTW .

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

One thought on “Feta råttor och äckliga kryp – Nu startar Råttjägarna i Kanal 5

  1. Ett härligt program där man får se duktiga människor ta hand om våra växande problem med skadedjur. De är dessutom roliga att titta och lyssna på.

    Posted by crister sjöberg | 28 augusti, 2014, 10:28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: