du läser...
Pr - Kanal 5

Ny humortimme med barska finnar och livets kval på onsdagar i Kanal 5

Bastuklubben Kanal 5, På bilden: Johan Petersson som Jarmo. Foto: Martin Petersson/Kanal 5.

Bastuklubben Kanal 5, På bilden: Johan Petersson som Jarmo. Foto: Martin Petersson/Kanal 5.

Från produktionsbolaget bakom Partaj och Café Bärs kommer nu två helt nya program och bildar en ny skön humortimme på onsdagarna i Kanal 5. I Bastuklubben gör Jarmo svennar till män och i Sånt är livet får vi komma in på livet på svenskarna med lite sång, lite vapen och lite naket.

Kanal 5 bjuder på en hel timme rykande färsk svensk humor på onsdagar i höst.

–  Sverige har visat att man gillar humor och vi är väldigt glada att våra vänner på Baluba gör ytterligare två nya serier till oss i höst utöver Partaj och Café Bärs. Jag tror att både Bastuklubben och Sånt är livet på helt olika, och helt egna sätt kommer få oss att skratta högt åt oss själva, våra relationer till grannarna i öst och livet självt i höst, säger Axel Eriksson, programchef för lokalproduktioner på SBS Discovery TV.

Först ut är Jarmo – hårdare än en karelsk fullkornspirog som leder Bastuklubben, ett program om det tragiskt klena Sverige ur ett kargt finskt perspektiv.

Renässansmannen Jarmo kan borra, svära, knulla, svettas och stycka en älg med bara händerna. Jarmo är en helt enkelt en sjuhelvetes karl. Hans fulländning kommer från en hård uppfostran från hans marmor – hans mamma som också är hans mormor. Hon har själv uppfostrat sin son efter att hans far gått bort, och i Bastuklubben får vi träffa den unge Jarmo och se prov på den uppfostran som gjort honom till denna fulländade kraftkarl.

Jarmo leder programmet och gör sitt bästa för att förklara hur svenskarna har blivit så fruktansvärt klena. Vi träffar Finlands enda psykolog, Jukka, som arbetar i Sverige och försöker få de gnälliga svennarna att förstå att det kunde vara värre. Tarja är Jarmos syskonbarn och hon har flyttat till Sverige för att uppfylla sin dröm om att driva en videobutik. Jarmos gamle lumparkompis Timo har flyttat till Sverige och fullständigt svikit sina finska ideal och blivit en svennifierad mes.

I Sånt är livet möter vi allt från zombies och sumprunkare till jägare och erotiska chefer med Jesuskomplex. Här avhandlas livet och dess underkategorier i en hisnande resa bland våra skamligaste tankar, konstigaste fantasier och absolut sämst hanterade känslor. Med musik och igenkänningshumor får vi se hur det går när vi tar bort filtret som säger hur vi borde göra och istället går helt och hållet på känsla.

I det första avsnittet är ämnet manlighet. Alla dessa ängsliga medelålders män och deras kriser. Vad tänker de på egentligen och vart är de på väg? Hur reagerar en medelålders halvlyckad man vid namn Stefan när frun blir uppvaktad av hans karismatiske chef? Jo, naturligtvis gräver han ner sig i en djup grop av panikåtgärder och stammande lögner. Jägarna Magic & Wolf har en vapenarsenal som skulle få vilken amerikansk extremhögermilis som helst att blekna och till slut får de överjävliga jeansförsäljarna sitt rättmätiga straff för att de alltid ska kränga så inihelvete tajta hipsterjeans. Och så blir det en sång om det som alla män innerst inne vill ha – päls.

Andra delar av livet som avhandlas i Sånt är livet är till exempel hälsa, tro och skam.

Medverkande är bland andra Gerhard Hoberstorfer, Johan Rödin (Café Bärs), Christian Åkesson (Partaj), Naida Ragimova, Jon Holmberg och Maria Lindström.

Bastuklubben premiär ons 27 aug 21.00 Kanal 5. Sånt är livet, premiär ons 27 aug 21.30

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: