du läser...
Ny - Sveriges Radio

Besöksrekord på sverigesradio.se efter skogsbrand och ”PewDiePie”

Skogsbranden i Västmanland. Foto: Arash Mokhtari/Sveriges Radio

Skogsbranden i Västmanland. Foto: Arash Mokhtari/Sveriges Radio

Sveriges Radios sajt satte rekord i antalet besökare under förra veckan. Bakom rekordet: En stark bevakning av den svårbekämpade skogsbranden i Västmanland och stort intresse för Felix ”PewDiePie” Kjellbergs Sommar i P1.

Det nya rekordet lyder på 1 708 500 unika besökare under vecka 32. Den tidigare toppnivån uppnåddes under Musikhjälpen i december 2013 och låg på 1 614 000 unika besökare.

– För att vara sommartider är det oerhört höga siffror. Normalt är antalet användare på sverigesradio.se lägre under sommaren, men i år har vi inte haft någon sådan svacka. Totalt sett har sajten ökat med 15 procent under hela sommaren, jämfört med 2013, till stor del beroende på att en majoritet av besöken nu kommer från mobila plattformar, säger Martin Jönsson , digital direktör på Sveriges Radio.

Utöver sajten noterade lyssningsappen Sveriges Radio Play 436 000 unika besökare, vilket är den näst högsta siffran någonsin.

Den största förklaringen till de höga besökssiffrorna är nyhetsläget och det mycket stora intresset för rapporteringen från storbranden i Västmanland. Under de första dagarnas brandrapportering låg antal besök på samma höga nivå som under vinter-OS.

– Det är väldigt glädjande att så många sökt sig till den initierade rapporteringen från P4 Västmanland och Ekot. Det visar på styrkan i den lokala nyhetsnärvaron, säger Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl .

Utöver storbranden drar Sommar i P1 många lyssnare, inte minst som poddradio. Förra veckan noterades 2,4 miljoner efterhandslyssningar på program på sajten och Sveriges Radio Play. Inte minst var intresset stort för Felix ”PewDiePie” Kjellberg, vars program också sändes som engelsk poddradio.

– Vi hade 165 000 unika besökare på den engelska sidan. Det bidrar förstås till rekordet, säger Martin Jönsson

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: