Egen app för BUU-klubben på Svenska YLE

Spelet Hämta kexet

Spelet Hämta kexet
Bild: Yle

Johanna Törn-Mangs, webbchef på Svenska Yle, säger att hon är väldigt glad över att Yle nu kan erbjuda en reklamfri gratisapp på svenska för barn under skolåldern.

– Vi ser att en ökande andel av barnfamiljerna äger pekplattor och det är inte sällsynt att familjens yngsta använder dem allra mest. Samtidigt vet vi att många föräldrar föredrar att deras barn spelar på en app i stället för att spela på webben. Därför tycker vi det är viktigt att barnens trygga favorit BUU-klubben också går att hitta i applikationsbutikerna.

Till en början innehåller BUU-appen tre spel, som alla har bekanta karaktärer ur BUU-klubben i huvudrollen, berättar BUU-klubbens konceptplanerare Pia Manns.
– Man kan baka pepparkakor med fåret Bärtil och hans kompisar, bygga ett högt och vingligt torn av BUU-klubbsmaskoten Pompa eller spana efter läckra kex som gömt sig under någon av de märkligt mobila kaffekopparna hemma hos rokoko-kompisarna ur Undra sa flundra.

Eemeli Kelokorpi, webbplanerare och spelutvecklar, har stått för kodningsarbetet.
– Den största utmaningen var att få de olika spelen att fungera tillsammans i samma app, berättar Kelokorpi.

Appen finns nu för iOS- och Androidapparater och behöver ingen nätuppkoppling för att fungera när man väl laddat ner den.
– Vi valde att satsa på de två operativsystem som är vanligast på pekplattor i Finland, berättar Törn-Mangs som tillägger att en version för Windows Phone också kan bli aktuell senare.

– Tanken är att spelen och aktiviteterna ska bli fler så småningom, säger Pia Manns. Vi börjar med att sondera terrängen lite grann. Det ska bli jättespännande att se hur stort intresset för appen är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: