Sandra Mickelsson ny programledare för Elektroniskt i P2

Med start den 21 september leder Sandra Mickelsson P2:s program för elektronisk musik. Hon har ingått i redaktionen sedan 2013 och hörs även i Musikguiden i P3.

Sandra Mickelsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sandra Mickelsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

–   Det känns givetvis jättekul att leda Elektroniskt i P2. Jag har tagit mig an flera olika roller på Sveriges Radio men trivs som allra bäst i programledarrollen. Elektroniskt i P2 är också det enda programmet i Sveriges Radio som enbart fokuserar på elektronisk musik och det är just där jag känner mig som mest hemma. Det är också fantastiskt att programmet har en sådan bredd, man kan utan problem spela ny dansgolvstechno och därefter mixa in ett smäktande theremin-stycke från 1930-talet eller klassisk fransk musique concrète av Pierre Schaeffer, säger Sandra Mickelsson. 

Sandra Mickelsson vikarierar för den ordinarie programledaren Lisa Wall under hösten. 

–   Det kommer bli svårt att fylla Lisas skor medan hon är borta för hon har verkligen en av Sveriges bästa radioröster, men kul ska det att bli oavsett.

Om Sandra Mickelsson
Har läst journalistik på JMG i Göteborg och jobbat som musikläggare, reporter, programledare och producent på Sveriges Radio. Var med och startade Musikguiden i P3 2011. Förra året började hon göra mixar för Elektroniskt i P2, vilket hon har fortsatt med fram tills nu. Som dj kallar hon sig Sandra Mosh och hon sänder ”Musikguiden i P3 med Sandra Mosh” en gång i månaden. Hon producerar även egen musik som Sandra Mosh. Bor i Malmö.

Om Elektroniskt i P2
Här hörs allt elektroniskt: knaster, sprak, digitala pulser, analogt skorrande, fältinspelningar, hårda beats och glittrande pop – blandat med mixar och personliga intervjuer. I redaktionen ingår även Erik Mikael Karlsson, Johanna Olofsson, Helena Lopac, Andreas Tilliander, Mats Almegård och Miriam Pemberton.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: