du läser...
Pr - Eurosport

Eurosport sänder Jens Voigts forsök på timrekordet

Eurosport kommer att följa Jens Voigts jakt på att bli historisk torsdag 18 september på Grenchens velodrom i Schweiz. Den tyske profilen attackerar då ett av sportvärldens mest ikoniska rekord – timrekordet på cykel.

Direktsändningen av rekordförsöket är höjdpunkten i en specialinsatt cykeldag på Eurosport. Förutom uppdateringar och reportage om Voigts förberedelser kommer tittarna under dagen att kunna se höjdpunkter från Tour de France och Vuelta a España med E

Eurosport sänder Jens Voigts forsök på timrekordet

Eurosport sänder Jens Voigts forsök på timrekordet

urosports cykelambassadör Greg LeMond. Dessutom blir det sammandrag från de nyligen körda GP-loppen i Quebec, Montreal och Vallonien.

Sändningen från velodromen i Grenchen startar 18.30 och pågår fram till 20.15. Rekordförsöket inleds 19.00.

Om Jens Voigt
42-årige Jens Voigt avslutade sin karriär som landsvägscyklist i augusti och försöket på timrekordet blir hans sista stora framträdande. Som cyklist var Voigt känd för sin uppoffrande stil med hårt arbete i klungan och sin förmåga att ge sig ut på långa soloutbrytningar. Bland meriterna finns två etappsegrar och två ledartröjor i Tour de France och en etappseger i Giro d’Italia. Voigt delar rekordet på 17 starter i Tour de France med Stuart O’Grady.

Om timrekordet
Timrekordet är en av cykelsportens äldsta tävlingsformer med anor från 1876 då det första rekordet registrerades av engelsmannen Frank Dodds. Upplägget är enkelt, under en timme ska en ensam cyklist tillryggalägga en så lång distans som möjligt på en velodrombana.

Genom tiderna har rekordet hållits av legendariska cyklister som Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Francesco Moser och Miguel Indurain. Nuvarande rekordhållare är tjecken Ondrej Sosenka som 2005 nådde distansen 49,7 km på en timme.

Timrekordet har körts snabbare av bl a britten Chris Boardman (56,375 km) på en specialbyggd cykel. 2000 ändrade internationella cykelförbundet UCI reglerna vilket gjorde att endast traditionell landsvägscykel och sittställning tilläts.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: