Teracom vinner upphandling kring Sveriges Radios datanät

teracomTeracom har i skarp konkurrens med de ledande leverantörerna fått fortsatt förtroende från Sveriges Radio att leverera bolagets datanät.

Det är ett treårigt avtal som nu tecknats, vilket omfattar ett rikstäckande nät med ett 40-tal orter. Affären ger även möjligheter till vidareutveckling av nätet och en förlängning med ytterligare tre år.

– Vi är mycket stolta över att Sveriges Radio har gett oss det fortsatta förtroendet att ta hand om deras verksamhetskritiska interna datanät och vi ser fram emot att leverera på samma robusta sätt som vi har gjort de senaste fyra åren, säger Magnus Rosenberg, marknads- och försäljningschef på Teracom.

–Teracom visade med ett stort engagemang upp den sammantaget bästa lösningen för oss när det gäller såväl nätstruktur, robusthet som hastighet säger Lars-Erik Wester, Avtalsansvarig på Sveriges Radio.

Nätet Teracom ska leverera och sköta driften av är Sveriges Radios interna datanät för all kommunikation, som exempelvis telefoni och kontorsnät. Nätet knyter samman alla lokala redaktioner och möjliggör att Sveriges Radios journalister kan arbeta var som helst i landet, på samma sätt som om de satt i radiohuset i Stockholm.

Nätet har både en hög kapacitet, upp till 10 Gigabit per sekund, samt en hög tillgänglighet, vilken bland annat säkras av reservvägar för datatrafiken. I uppdraget ingår även dygnet-runt övervakning samt felavhjälpning i nätet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: