David Gustafsson ny chef för produktionsutveckling och programteknik

David Gustafsson. Radaktion 3.0. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

David Gustafsson. Radaktion 3.0. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

David Gustafsson har utsetts till chef för produktionsutveckling och programteknik. David Gustafsson tillträder det nya jobbet i en tid då Sveriges Radio står inför en snabb utveckling både inom programproduktion och teknik. I Davids uppdrag ingår att se till att innehållsproduktion och teknik möts och utvecklas tillsammans.

David Gustafsson tillträder det nya jobbet i en tid då Sveriges Radio står inför en snabb utveckling både inom programproduktion och teknik. I Davids uppdrag ingår att se till att innehållsproduktion och teknik möts och utvecklas tillsammans.

– Teknik och journalistik hör numera ihop och jag ser fram emot att vara med och se till att Sveriges Radio hela tiden ligger i framkant med det arbetet, säger David Gustafsson.

David Gustafsson har en bred erfarenhet från olika delar av Sveriges Radios verksamhet. Han har bland annat varit programchef på Sveriges Radio Göteborg där han ansvarade för P3-programmen, P1:s Kaliber samt produktionstekniken. 2010-2012 var han parallellt med programchefsjobbet även projektledare för insamlingsevenemanget Musikhjälpen. Han har även arbetat som producent, arbetsledare och som reporter för Ekoredaktionen och P4 Göteborg. De senaste åren har David Gustafsson varit projektledare för det interna projektet Redaktion 3.0 som tittat på framtida redaktionella verktyg och metoder.

Programdirektör Björn Löfdahl ser Davids bakgrund som en mycket bra grund i det nya jobbet.
– Både den tekniska och journalistiska utvecklingen går fort och dessutom allt mer hand i hand. Behovet av att aktivt arbeta med produktionsutveckling – samarbetet mellan tekniken och journalistiken – blir större för varje dag som går, säger Björn Löfdahl.

David Gustafsson tillträder det nya jobbet omedelbart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: