Nysatsning i P1: Söndagsintervjun med Martin Wicklin

Martin Wicklin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Martin Wicklin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Efter årsskiftet startar ett nytt program i P1 på söndagsmorgnarna: Söndagsintervjun, där lyssnarna får chansen att komma en aktuell person närmare. Programledare är Martin Wicklin som idag gör bland annat Medierna i P1.

– Söndagsintervjun är ett drömuppdrag. Intervjun är journalistikens grund och första byggsten. Det är i mötet mellan fyra ögon alla berättelser börjar, säger Martin Wicklin, programledare för Söndagsintervjun. En bra intervju är underhållande. Men med mening och alltid ett litet, skavande djup. Man ska alltid ha med sig en fråga som man är lite rädd för att ställa.

Söndagsintervjun är ett nytt format i P1 med drag av såväl tidningars söndagsintervjuer och framgångsrika intervjupoddar som klassisk publicserviceanda.

– Martin Wicklins förmåga att både lyssna inkännande och ställa raka frågor kommer att ge programmet en särskild plats i medielandskapet, säger Nina Glans, kanalansvarig för P1.

Första programmet sänds 11 januari kl.08.05 i P1.

Om Martin Wicklin
Martin Wicklin är radioproducent och känd för de flesta lyssnare som programledare för Medierna i P1. Han är utbildad på Dramatiska institutets radioproducentlinje och har erfarenhet av att göra såväl barnprogram som granskande journalistik, vetenskapsjournalistik och dokumentärer för både radio och TV.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: