du läser...
Ny radio - Norden, TV/Satellit nyheter

Ungas medievanor – en utmaning för Public Service

radioTVHur kan public service-medier bättre fånga den unga publikens intresse och förbli en relevant aktör i det nya medielandskapet? Den frågan kommer att diskuteras ingående på EBU:s konferens Knowledge Exchange 2014, som arrangeras i samarbete med Stockholms universitet, den 6 oktober.

Medieforskare, journalister och programansvariga vid Europas Public Service-kanaler samlas på Norra Latin i Stockholm för att diskutera konferenstemat ”Reaching Young Audiences: The Fragmented Media Landscape as an Opportunity for Public Service Media”. Syftet med konferensens är att låta experter på området samlas för att sprida kunskap, generera idéer och initiera samarbeten som kan bidra till ökad konkurrenskraft i kampen om de unga tittarna och lyssnarna.

Om hur ungas medievanor genomgått en dramatisk förändring på kort tid berättar professor Jacob Bjur, forskningschef på TSN-SIFO. Professor Ulla Carlsson, chef för NORDICOM, diskuterar demokratiaspekterna av det vikande intresset för Public Service bland ungdomar i Norden. Från Hans-Bredowinstitutet i Hamburg kommer Dr. Sascha Hölig som visar hur olika typer av mätningar används för att kartlägga ungdomars allt mer komplexa konsumtionsmönster av nyheter. Sharon Green och Lenja Faraguna, från Radio Results International, förklarar hur radion kan göras ”raw, real, rebel and relevant” för yngre lyssnare.

Konferensen anordnas av EBU (European Broadcasting Union) och är ett led i organisationens forsknings- och utvecklingsarbete.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: