du läser...
Pr - Kanal 5

Filip & Fredrik tacklar risiga relationer

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. - Foto: Mattias Bardå/Kanal 5.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. – Foto: Mattias Bardå/Kanal 5.

I höst ger sig Filip och Fredrik in i riktiga relationer runt om i hela landet där kärleken sinar och relationen är nära vägs ände. De lär känna par för att ge krisande relationer en knuff i rätt riktning. Det blir en resa bland tjatiga vardagar och bråkiga relationer, men också bland glädje och återfunna förälskelser.

Störst av allt är kärleken. Men kärleken är på intet sätt okomplicerad, odramatisk eller problemfri – 2013 skilde sig 25110 äkta par i Sverige. Det är många och antalet ökar för varje år. Vi är också det ensammaste folket i världen när mer än en tredjedel av alla hushåll är ensamhushåll. Vad är det som händer med kärleken? Har vi inte tid för den eller springer vi ut ur relationer lättvindigt?

I höst slår Filip & Fredrik ett slag för kärleken. De två vännerna ska ge sig ut i landet för att göra sitt bästa för att rädda skadad, tilltufsad och sinande kärlek i helt vanliga svenska hem. Tillsammans tar de sig hem till par där relationen knakar av vitt skilda anledningar. Samlandet av modelltåg har gått för långt, kanariefåglarna har snart tagit över huset och de där bekväma hemmabyxorna från 1989 gör ett litet fredagsnyp till en utopi. På sitt sätt tar Filip & Fredrik sig an paren och gör allt som står i deras makt för att få ett lyckligt slut på historien.

De möter till exempel Mira & Andreas i Kumla. Andreas har blivit passiv och lagar aldrig någonsin mat till familjen och Mira är dålig på att släppa in Andreas och lita på att han klarar av saker. Hon har köpt honom en kokbok för femåringar och hoppas han ska fatta vinken. Deras enda gemensamma intresse nuförtiden är Beck-filmer.

Ett annat par är Martin & Sandra som är gifta och bor med sina tre barn i Laholm. Att Martin spelar World of Warcraft fem timmar varje dag är en av orsakerna till att äktenskapet är i gungning och skilsmässopapper är inskickade. Men någonstans älskar de ju fortfarande varandra. Ida & Peter strax utanför Göteborg tjafsar om allt som kan tjafsas om. Ida är nervös sen barnen föddes och hon vågar inte ens låta Peter cykla med barnen av rädsla för att något ska hända. Peter å andra sidan har sopsäcksvis med porr vilket irriterar Ida.

Filip & Fredrik lär känna paren och tittar närmare på relationen. I sin strävan efter att rädda kärleken berättar de för paret om vad de ser för knasigheter, sånt som vänner och bekanta inte alltid vågar säga. Vi får följa med på en resa där både paren och Filip & Fredrik får lära sig mycket om relationer, kärlek, vanor och ovanor.

 – Vi ger oss in i detta med en stor dos ödmjukhet. Vi är inga parterapeuter. Men det har visat sig under resan att komma in med fyra fräscha ögon i en relation och kasta ljus på den gör att det händer  grejer. Paren börjar berätta saker för varandra som de inte tidigare vågat säga, och ärligheten kommer fram. Det har varit lärorikt både för dem och för oss, vi har lärt oss saker om både oss själva och vår relationer, säger Filip och Fredrik.

Filip & Fredrik har abonnerat på titeln Sveriges främsta manliga programledare under större delen av 10-talet. Och när de lämnar studion, ger sig ut i landet och flyttar in i relationer – som tidigare i Kristallenbelönade ”Lite sällskap” – skiner de ännu starkare och rakt in i både folksjälen och hjärterötterna.

Ska vi göra slut? premiär torsdag 30 oktober 21.00 i Kanal 5

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: