du läser...
Ny - MTG

MTG i europeisk medieallians för att skapa digitala affärer

mtg

MTG gör gemensam sak med andra europeiska mediebolag som ProSiebenSat1, Channel 4, och TF1 för att hitta investeringsmöjligheter i nya digitala verksamheter. Den nya mediealliansen är en unik möjlighet för nystartade företag som vill växa geografiskt. För MTG ger alliansen tillgång till intressanta investeringsmöjligheter i den digitala sektorn, främst genom reklamtid i utbyte mot delägande eller fördelning av intäkter.

Genom alliansen skapas en stark europeisk aktör vars medlemmar ges möjlighet att investera i nystartade, konsumentinriktade digitala företag inom till exempel annonsering, sociala medier, e-handel eller marknadsföring, som vill utöka sin verksamhet internationellt. I gengäld kommer mediebolagen att erbjuda en viss mängd annonsutrymme.

MTG har lång erfarenhet av att använda sin omfattande räckvidd, både on- och offline, till att bygga upp framgångsrika internationella konsumentvarumärken som CDON och Nelly.

Med verksamhet både linjärt och online i Skandinavien, Baltikum, Tjeckien, Ungern och Bulgarien, får MTG sällskap i alliansen av den grundande medlemmen ProSieben Sat1 (Tyskland), Channel 4 (Storbritannien), TF1 (Frankrike), Dogan TV (Turkiet) och TVN (Polen). Diskussioner förs med ytterligare potentiella partners.

“MTG har alltid legat i framkant när det gäller digital utveckling. Att göra det här tillsammans med ProSieben och andra kommer att ytterligare öka den starka tillväxt vi redan har på området. Vi har gjort ett antal affärer där vi bytt annonsutrymme mot delägande genom åren, och vi vet att det kan vara ett mycket effektivt sätt att både öka tillväxttakten i det bolaget och att skapa aktieägarvärde för MTG.”

Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s VD och koncernchef

Alliansen verkar utan åtaganden. Medlemmar kommer att upplysa varandra om investeringsmöjligheter. Huruvida en investering görs och till vilken nivå bestäms från gång till gång. Respektive företags beslut om investering sker oberoende av de övriga företagens ställningstagande.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: