Per Enander ny chef för Ekots rikskorrespondenter

Per Enander. Ekot Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Per Enander. Ekot Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Per Enander blir gruppchef för Ekots elva rikskorrespondenter. Det senaste året har han varit tillförordnad chef för samma grupp.

Rikskorrespondentgruppen är en av Ekots fyra reportergrupper. Medarbetarna finns i Malmö, Kristianstad, Växjö, Jönköping, Göteborg, Örebro, Umeå och Luleå. I samarbete med P4-kanalerna gör rikskorrespondenterna nyheter och reportage för Ekots sändningar och webb. En av rikskorrespondenterna i Malmö har som specialuppdrag att bevaka Danmark, en i Göteborg att bevaka Norge och Island.

– Med riksgruppen kan Ekot sätta agendan för bevakningen av hela Sverige. Vi är på plats med kunniga medarbetare som kan rapportera direkt utifrån fördjupade regionala perspektiv, säger Per Enander.

Ekot organiseras om under hösten 2014. Per Eurenius, tillträdande inrikeschef med ansvar för de fyra reportergrupperna i Sverige, är glad över att Per Enander blir en av de fyra gruppcheferna.
– Per Enander har aktivt bidragit till att förnya Ekots riksbevakning under det gångna året. Det känns naturligt att han blir den som leder rikskorrespondenternas arbete framöver, säger Per Eurenius.

Per Enander tillträder i november.

Mer om Per Enander
Per Enander har tidigare bland annat varit nyhetsreporter på Radio Stockholm och utrikesreporter på Ekot. Det senaste året har han arbetat som t.f. gruppchef för Ekots riksgrupp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: