Nya frekvenser för marksänd tv i östra Småland och på Öland

teracomFör att förbättra mottagningsmöjligheterna för SVT:s kanaler genomför Teracom frekvensförändringar i det marksända tv-nätet onsdagen den 29 oktober.

Förändringarna berör de som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna från stationerna Emmaboda/Bälshult, Borgholm/Ramsättra, Brömsebro eller Färjestaden/Algutsrum. Syftet med frekvensändringen är att förbättra mottagningsmöjligheterna för tv-tittarna som tar emot signalen från någon av dessa stationer.

– Förändringen är framtagen i samråd med Boxer, lokala installatörer och med mätningar och input från tittare som underlag, säger Lotta Darlin, informationschef på Teracom.

Vad händer hemma hos tv-tittarna?

Under dagen kommer sändarstationerna att byta frekvenskanaler. De kanaler som berörs är fri-tv-kanalerna SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen och SVT24. Dessutom berörs betal-tv-kanalerna Kanal 9, TV10, Discovery Channel, Eurosport, Eurosport 2, Nickelodeon, TLC, Horse1, MTV, Comedy Central, Al Jazeera och History.

Arbetet kommer att genomföras den 29 oktober och kan innebära ett antal kortare sändningsuppehåll efter klockan 10.00. För att hitta de nya frekvenskanalerna behöver tittarna göra en kanalsökning/ominstallation av tv-mottagaren efter klockan 17.00 då arbetet ska var klart. Det görs enkelt med fjärrkontrollen till digital-tv-boxen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: