du läser...
Ny - SVT

SVT köper in brittiska storsatsningen Fortitude

svtplayNu är det klart att SVT kommer att visa den omtalade brittiska kriminalserien Fortitude. Serien utspelar sig i den fiktiva arktiska staden Fortitude och utgångspunkten är ett mystiskt mord. Rollistan är späckad med stjärnskådespelare, bland andra Stanley Tucci (The Hunger Games), Michael Gambon (Harry Potter), Christopher Eccleston (The Shadow Line) och Sofie Gråbøl (Brottet).

– Vi såg tidigt potentialen i den här påkostade storsatsningen, med stora skådespelarnamn och en mycket speciell plats där dramat utspelar sig. Det är ett slags ”arctic noir”, en thriller med mycket mystik och ett okänt underliggande hot. Vi har sett de första avsnitten i en grovklippt version och det ser mycket lovande ut. Detta är ett av de verkligt stora brittiska dramaeventen under 2015 och SVT siktar på att sända inom en vecka efter Sky Atlantic-premiären i januari, säger Henrik Palm, inköpare på SVT.

Fortitude är en plats som inte liknar någon annan, beläget i ett vilt arktiskt landskap. Staden anses vara en av de säkraste platserna på jorden, där alla känner alla och ingen låser ytterdörren om kvällarna. Inget våldsbrott har någonsin ägt rum i staden, men när ett mord begås så skakas invånarna i grunden. Alla berörs och skräcken som följer hotar framtiden för hela staden.

Den lokala sheriffen Dan Anderssen (Richard Dormer) leder förundersökningen sida vid sida med poliskommissarien Morton (Stanley Tucci) från fastlandet. Samtidigt som de försöker ta reda på vad som hänt så börjar de snart misstro och misstänka varandra.

Mordet är en katastrof för stadens guvernör Hildur Odegard (Sofie Gråbøl). Det hotar hennes planer på att förvandla Fortitude från en avlägsen gruvstad till en plats för exklusiv turism. Och för Henry Tyson (Michael Gambon), en naturfotograf som bara har veckor kvar att leva, är mordet katalysatorn som gör att han börjar söka efter Fortitudesallra mörkaste hemlighet.

Skapad och skriven av Simon Donald.

Produktionsbolag: Sky Atlantic

Produktionsår: 2015

Episoder: 12

Inspelad på Island.

Planerad sändning: januari 2015.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: