Fler kanaler från Sveriges Radio sänds från Luleå

sr_10Från och med den 31 oktober kommer radiolyssnare som hämtar sin P4-signal från sändaren på Mjölkuddsberget på 96,9 MHz även att kunna lyssna på rikskanalerna P1, P2 och P3 från Sveriges Radio från sändarstationen.

Sedan länge sänds Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4 från den stora sändaren i Älvsbyn. Från den kompletterande sändaren på Mjölkuddsberget i Luleå sänds P4 Norrbotten och de två kommersiella kanalerna Mix Megapol och Rix FM. Från den 31 oktober kommer även Sveriges Radios P1, P2 och -P3 att sändas ut från stationen på Mjölkuddsberget.

– Det här är en efterlängtad förbättring som ger Sveriges Radios rikskanaler P1, P2 och P3 ännu större möjligheter för en bra inomhusmottagning i centrala Luleå, säger Lotta Darlin, informationschef Teracom.

De frekvenser som kommer användas är:

P1: 87,6 MHz
P2: 96,5 MHz
P3: 107,6 MHz
P4 Norrbotten:96,9 MHz

Vad händer hemma hos radiolyssnarna?
Under dagen den 31 oktober kommer P4 Norrbotten få något/några korta avbrott i samband med omkoppling mellan antenner på sändarstationen på Mjölkuddsberget i Luleå. Övriga kanaler kommer inte påverkas av förändringen utan sänds ut som vanligt. Sändningarna från Älvsbyn påverkas inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: