du läser...
Webb-TV

Sveriges Mästerkock 2014 testar nätets bästa matrecept på ny YouTube-kanal

Vinnaren av Sveriges mästerkock 2014, Amir Kheirmand och matbloggaren Andreas Ivarsson, startar Sveriges första testkanal för mat, Rätt Rätt, tillsammans med United Screens.

Vinnaren av Sveriges mästerkock 2014, Amir Kheirmand och matbloggaren Andreas Ivarsson, startar Sveriges första testkanal för mat, Rätt Rätt, tillsammans med United Screens.

På YouTube-kanalen kommer Amir och Andreas tillsammans genomföra olika tester med koppling till mat – allt från bearnaisesås och semlor till stavmixrar och kaffebryggare. Duon utgår från vad svenskarna söker efter på internet och äntligen kan du få reda på vilket av alla tusentals recept som är godast!

– För ett par månader sen skulle jag göra en kladdkaka. När jag googlade på “kladdkaka recept” fick jag 150.000 träffar. Men vilket recept är bäst? Vilket recept ger kladdigaste och godaste kladdkakan?, säger Amir Kheirmand.
– Jag tänkte att om jag undrar det här så måste många andra undra samma sak. Jag bollade detta med Andreas och idén kring Rätt Rätt föddes, fortsätter Amir.

I första avsnittet är ämnet just kladdkaka och vi får se om Roy Fares, Leila Lindholm, Mia Öhrn, Linda Lomelino, ICA eller Arla har bästa receptet. Kladdighet, smak, utseende och svårighetsgrad är momenten som avgör vinnaren. Redan nu kan du se en teaser på YouTube-kanalen och första avsnittet släpps 07.30 lördag morgon.

Amir Kheirmand och Andreas Ivarsson är båda etablerade namn inom matvärlden i Sverige. Andreas driver matbloggen In the kitchen och podcasten med samma namn. Det var genom podcasten som Andreas träffade Rätt Rätt-kompanjonen Amir, som blev intervjuad i egenskap av vinnare av Sveriges Mästerkock 2014.

Rätt Rätt är underhållning genom fakta: Amir och Andreas kommer att lotsa tittarna genom djungeln av köksredskap, recept, färdigprodukter och mycket mer. I första avsnittet, som släpps lördagen den 1 november, lagar Amir sex stycken kladdkakor för att, en gång för alla, komma fram till vilket recept som är bäst.

– Vår förhoppning är att kunna släppa ett avsnitt i veckan. Just nu har vi programidéer för ett 50-tal program, säger Andreas Ivarsson.
– Rollfördelningen är enkel. Jag med min journalistiska bakgrund letar fram material till våra tester och Amir utför testerna för tittarna, fortsätter Andreas.

YouTube-kanalen Rätt Rätt ingår i United Screens premiumnätverk och United Screens står bakom produktionen.

– Det outtröttliga engagemanget och viljan från Amir och Andreas att vara där publiken finns har varit väldigt inspirerande. Detta är ett utmärkt exempel på hur passion och glädje över något (i det här fallet mat) kan ge liv till spännande idéer och möjliggöra pionjärer på YouTube. Framtiden för Rätt Rätt kommer vara jättespännande!, säger Niclas Lundberg, exekutiv producent på United Screens.

 

Fakta
Amir Kheirmand, 35 år, Vinnare av Sveriges Mästerkock 2014 och författare till boken “Världens bästa mat”. Amir driver också kommunikationsbyrån Navii och jobbar heltid med event inom mat.

Andreas Ivarsson, 30 år, Utbildad journalist och personen bakom en av Sveriges största matbloggar, In The Kitchen. Jobbar med content marketing på IDG och tidigare har han bland annat jobbat som nyhetsreporter på Sveriges Television.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: