du läser...
Ny - SVT

Klart med Vinterstudion i SVT fram till 2021

Jacob Hård, Anders Blomquist och André Pops.Foto: Carl-Johan Söder

Jacob Hård, Anders Blomquist och André Pops.Foto: Carl-Johan Söder

SVT har i dag säkrat rättigheterna att sända Vinterstudion från hösten 2016 till 2021. Avtalet innebär att SVT kan direktsända från alpina världscupen, längdskidornas världscup, snow-boardens världscup och backhoppningens världscup i ytterligare fem säsonger. I avtalet med Infront Sports & Media ingår också rättigheterna till VM i längd och alpint 2019 och 2021, varav alpina VM hålls på hemmaplan i Åre 2019. Avtalet omfattar även snowboard- och freestyle-VM 2017.

– Jag är så himla glad idag! Det är underbart att – innan jag slutar som vd – få vara med och ta hem dessa av svenska folket så uppskattade rättigheter. Därmed säkerställer vi också ett rikt innehåll i Vinterstudion i många år framöver, säger Eva Hamilton, VD för SVT.

Med mer än 60 tävlingar i längdskidåkningens världscup per år – där Tour de Ski ingår – och över 60 tävlingar för damer och herrar i den alpina världscupen och med mängder av tävlingar i snowboard och freestyle och andra skidgrenar, totalt över 250 tävlingar per år, blir det hundratals direktsända timmar i SVT och Vinterstudion. De alpina tävlingarna i Österrike ingår dock inte i detta avtal, utan i ett avtal som SVT har tillsammans med TV4. Det innebär att SVT kan sända de alpina tävlingarna från Österrike vartannat år fram till 2018.

– Vinterstudion har tagit sändningar av längd och alpint till helt nya nivåer. Avtalet säkrar att Sveriges mest populära vintersporter är tillgängliga för alla och att en viktig grundsten i SVT:s utbud är på plats för lång tid framöver, säger Martin Österdahl, programdirektör för allmän-tv och sport på SVT.

– Vinterstudion är en slags egen vintersaga vi har tillsammans med vår publik. Nu kan vi fortsätta berätta den tillsammans i många år till, säger Per Yng, sportchef på SVT.  

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: