du läser...
Ny - Sveriges Radio

Johan Bergendorff ny korrespondent med fokus på global hälsa

Johan Bergendorff blir korrespondent med fokus på global hälsa. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Johan Bergendorff blir korrespondent med fokus på global hälsa. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Johan Bergendorff ny korrespondent med fokus på global hälsa – Sveriges Radio

Sveriges Radio inför från årsskiftet en ny korrespondenttjänst som ska bevaka globala hälsofrågor för bland annat Ekot och Vetenskapsradion. Korrespondent blir vetenskapsjournalisten Johan Bergendorff som idag arbetar som producent för miljömagasinet Klotet i P1 .

Johan Bergendorff ny korrespondent med fokus på global hälsa – Sveriges Radio

– Vi är glada och stolta över att kunna presentera en helt ny korrespondenttjänst med fokus på global hälsa. Ämnet är ständigt högaktuellt, just nu till exempel i samband med ebolaepidemin, säger Ginna Lindberg , tillträdande utrikeschef på Ekot.

I uppdraget ingår också att bevaka frågor som sjukvårdspolitik, den globala läkemedelsindustrin och ny forskning på hälsoområdet.

– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten att bli lyssnarnas ögon och öron i världen. Att resa runt jorden i jakt på genombrott i medicinlabben och hitta de mest spännande hälsoentreprenörerna, men också spegla de viktigaste faktorerna som gör folk mer sjuka. Jag hoppas bland annat träffa jordens lyckligaste folk och höra vad vi kan lära av dem, säger Johan Bergendorff .

Johan Bergendorff kommer nu under två år att bevaka de globala hälsofrågorna för bland annat Ekot och Vetenskapsradion.

­– Hälsa och medicinsk forskning är självklart globala frågor. Vi är mycket glada att vi nu kan stärka vår bevakning av dessa områden genom att en så erfaren vetenskapsjournalist som Johan Bergendorff får möjlighet att lägga hela sitt fokus internationellt, säger Ulrika Björkstén , chef för Sveriges Radios vetenskapsredaktion.

– Johan Bergendorff har även en fenomenal förmåga att förklara hur stora globala skeenden hänger ihop med det vardagsnära, säger Ginna Lindberg .

Mer om Johan Bergendorff
Johan Bergendorff har en bakgrund som mångårig medarbetare på Vetenskapsradion och Samhällsredaktionen på Sveriges Radio. Där har han bland annat granskat nobelpriset i medicin och organhandel samt startat program som Föräldrarna, Hälsolarm och nu senast Klotet. Han har också vikarierat som Sveriges Radios utrikeskorrespondent i New York och även arbetat på SVT.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: