Fler artister klara till P3 Guld 2015 – Linnea Olsson och Lorentz uppträder på galan

Linnea Olsson. Foto: Cecilia Nygren

Linnea Olsson. Foto: Cecilia Nygren

Den 17 januari 2015 intar P3 Guld Scandinavium i Göteborg och som alltid sätts liveuppträdanden i centrum på denna hyllningsgala till svensk musik. Idag kan P3 stolt presentera ytterligare två liveakter: Linnea Olsson och Lorentz. Sedan tidigare är det klart att även Thomas Stenström och Joy kommer uppträda under galakvällen.

– Det känns otroligt kul att få vara med och spela på vad jag tycker är Sveriges snyggaste och bästa musikgala. Jag kommer bjuda publiken på något de aldrig sett förut, säger Linnea Olsson.

Linnea Olsson släppte nyligen sitt andra album ”Breaking and Shaking”, singeln med samma namn spelas flitigt på P3. Linnea har gjort sig ett namn som cellist och sångerska samt uppträtt med artister som Ane Brun, Frida Hyvönen  – och givetvis Peter Gabriel, som hon för tillfället är ute på turné med. 2012 uppträdde hon på förfesten till P3 Guld, men i januari gör hon P3 Guld-debut på galans stora scen.

Lorentz började sin musikaliska resa som ena halvan av duon Lorentz & Sakarias, tillsammans med sin bror Martin Sakarias. Skivdebuten ”Vi mot världen” nominerades till  ”Årets nykomling” och ”Årets hiphop/soul” på P3 Guld 2010 och även det efterföljande albumet ”Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast” fick två P3 Guld-nomineringar. Efter två hyllade album valde Lorentz att fortsätta solo och släppte sommaren 2014 det kritikerrosade albumet ”Kärlekslåtar” med bland annat P3-hitten ”Där dit vinden kommer”. Under hösten 2014 turnerar Lorentz i Sverige med flera utsålda spelningar.

Vem som blir galavärd för P3 Guld 2015 och vilka övriga artister som kommer att uppträda på galan avslöjas inom kort. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen den 2 december i Radiohuset i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: