du läser...
Ny - Discovery Networks

SBS Discovery TV och Eurosport köper rättigheterna till handbolls-VM 2015

sbs tvSBS Discovery TV och Eurosport kan idag berätta att man gemensamt förvärvat de exklusiva svenska sändningsrättigheterna till handbolls-VM för herrar respektive damer nästa år.
Herrturneringen kommer att sändas mellan den 15 januari och den 1 februari 2015 och spelas i Qatar. Handbolls-VM för damer spelas i Danmark och äger rum i december 2015.

Handbollslandslagen hör till våra mest framgångsrika landslag med åtskilliga mästerskapsmedaljer i troféskåpen. Sedan de uppmärksammade bragderna på 90- och 00-talet är de också några av våra mest folkkära landslag. Nu har SBS Discovery TV, tillsammans med Discovery Communications-ägda Eurosport, köpt rättigheterna till handbolls-VM för herrar, som kommer att sändas mellan den 15 januari och den 1 februari och spelas i Qatar, samt handbolls-VM för damer som spelas i Danmark och äger rum i december 2015.

– Det här är första gången någonsin som SBS Discovery TV sänder ett internationellt mästerskap, vilket gör detta till en historisk dag. Jag är mycket glad och stolt över att vi förvärvat den här fina rättigheten, och jag är övertygad om att vi kommer att ta hand om den på bästa sätt. Våra sändningar från EM-kvalet i fotboll det senaste året har ju visat att vi har ett mycket kompetent sportteam, säger Jonas Sjögren, VD för SBS Discovery Media.

– Att vi tillsammans med SBS Discovery TV nu kan konkurrera om, och exklusivt sända, stora mästerskap visar på den samlade styrka och de synergier som finns inom Discoverygruppen. Det utgör också ytterligare ett steg i den strategiska satsning som nu görs på Eurosport. Otroligt roligt, helt enkelt, säger Dennis Andersson, VD för Eurosport i Norden

– Det här blir ett roligt och inspirerande uppdrag, handbollslandslaget har gett svenska tv-tittare massor av bragdminnen. Vi har en rutinerad och handbollskunnig programledare i Karin Frick och en mycket kompetent kommentator i Niklas Jarelind. Med dem som bas finns det goda förutsättningar för ett lyckat mästerskap, säger Emir Osmanbegovic, Sportchef på SBS Discovery TV.

Handbolls-VM för herrar spelas i Qatar och börjar den 15 januari 2015. Sammanlagt gör 24 lag upp om världsmästartiteln. Fyra grupper med sex lag i varje tävlar i grundomgången. Fyra lag från varje grupp går vidare till åttondelsfinal.

Sverige spelar i grupp C mot Frankrike, Algeriet, Tjeckien, Egypten och Förenade Arabemiraten.* Sverige spelar sin första match den 16 januari.

SBS Discovery TV kommer att sända handbolls-VM 2015 både linjärt i Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport 2, samt på samtliga plattformar.

*Förenade Arabemiratens medverkan i VM är i skrivande stund osäker. De kan komma att ersättas med ett annat lag.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: