du läser...
Pr - Kanal 5

Sveriges godaste jul i Kanal 5

Kanal5Det bästa med julen är, som alla vet, godsakerna. I år blir det sprängfyllt med julkänsla i Kanal 5 när Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury laddar upp inför julen i fyra program med frestande julbak.

De trängs och turas om i köket och bakar, knådar, kokar och rullar. Det blir dels klassiker som lussebullar, chokladkola och pepparkakshus, men också spännande nya recept på godsaker med julens smaker. Vad sägs till exempel om Magnus saffranskola med mandel, Sebastiens tarte tatin med pepparkaksglass och Roys rencupcakes eller riktigt juliga prinsesstårta med pepparkaksbotten, saffran och ingefära.

Hitta inspiration till de godaste tillbehören till glöggminglet, gör dina egna ätbara julklappar och grandekorationer och hitta den där ultimata julaftonsdesserten, den som man egentligen inte orkar äta men som bara är så där ljuvligt god.

–  Sluta I-landsstressa med julklappar och en massa mat som man bara äter för att man alltid har gjort det. Bakningen är ju det bästa med julen, det ger julkänslor hela december och sen på julafton ska man bara samlas kring bordet och ta dagen som den kommer, säger Magnus Johansson.

Magnus bjuder på klassiska svenska julbak som pepparkakshus, kola och det absolut bästa receptet på lussebullar. Sebastien försöker föra in lite av sin barndoms franska jular med nougat och Madeleinetårta men bakar också modernare lussebullar på surdeg. Roy blandar svenskt och amerikanskt för att skapa både enkla, goda och snygga bakverk.

–  Den svenska julen är så tråkig, man bara piffar till det man äter hela året som prinskorvar och sill. Jag vill föra in äkta inkråm, lite fransk julsjäl i julen. Julbak behöver inte vara svårt eller dyrt, men man ska göra det tillsammans, det ger en äkta julkänsla, säger Sebastien.

De tre är alla några av Sveriges mest välrenommerade konditorer. Roy Fares har vunnit Årets konditor, givit ut flera böcker och är tillsammans med de andra jurymedlem i Dessertmästarna. Magnus Johansson har ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Han driver nu Magnus Johansson Bageri & Konditori. Sebastien Boudet kommer från Frankrike men har arbetat över hela världen som bagare och konditor. Han är bagarson och brinner för ekologiska råvaror, surdegsbakning och har gett ut flera böcker i ämnet.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

%d bloggare gillar detta: