du läser...
Pr - Sveriges Radio

Vinter i P1: Mattias Klum, Nanne Grönvall, Lars Lerin och Mustafa Can – när lyssnarna får välja

När lyssnarna åter fått önska åtta Vinterpratare bland alla tidigare Sommarvärdar gick frågan i år till Mustafa Can, Tomas Sjödin, Nanne Grönvall, Sara Danius, Mattias Klum, Agnes Wold, Olof Wretling och Lars Lerin.

Lars Lerin avslutar på nyårsdagen och Mustafa Can inleder på juldagen med ett Vinterprogram från ett flyktingläger vid Syriska gränsen. ”Och det hände sig vid den tiden”, heter det i Julevangeliet. I  Mustafa Cans Vinter händer det nu. I bibliska trakter, där Abraham en gång vallade sina får.

– Lyssnarna har önskat sina Vintervärdar och resultatet blev en palett av färgstarka personligheter från olika sfärer. Gemensamt för dem alla är att de drivs av ett starkt engagemang och har förmedlat upplevelser som stannat kvar hos lyssnarna. Det är med stor stolthet jag presenterar lyssnarnas val, säger programchefen Bibi Rödöö.

Hela listan över Vintervärdarna 2014/2015:

25/12 Mustafa Can, journalist, författare, 45 år
26/12 Tomas Sjödin, författare, pastor, föreläsare, 55 år
27/12 Nanne Grönvall, artist, 52 år
28/12 Sara Danius, litteraturhistoriker, författare, akademiledamot, 52 år
29/12 Mattias Klum, fotograf, filmare, 46 år
30/12 Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, överläkare, 59 år
31/12 Olof Wretling, skådespelare, 39 år
1/1 Lars Lerin, konstnär och författare, 60 år

Mer information om Vintervärdarna och deras program: www.sverigesradio.se/vinter


Sändningstider Vinter i P1
Juldagen 25 december 2014 – 1 januari 2015 kl. 13.00-14.30, repris kl. 22.05 i P1. Dagens presentation av Vintervärdarna sänds i P1 kl. 13.00 med repris kl. 19.30. Programmen går att höra direkt och i efterhand via sverigesradio.se och appen Sveriges Radio Play. Alla Vinterprogrammen finns med musik fram till 1 februari 2015. Därefter kan man via poddradion lyssna och ladda ner programmen med förkortad musik.


Om Vinter i P1

Vinter i P1 sänds från juldagen 2014 till nyårsdagen 2015. Programmet är som Sommar, fast på vintern. En intressant person får fria händer att under en och en halv timme prata om sådant som ligger honom eller henne varmt om hjärtat och spela sin favoritmusik. För fjärde året i rad har Sveriges Radio låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli årets Vintervärdar.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Då satsade radion på Vintervärdar för att möta konkurrensen från tv-kanalerna. Programmet hette då På Vintergatan och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signaturen. Vid nypremiären 2008 gjordes en nyinspelning av den gamla signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester.

 

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: