du läser...
Pr - Kanal 5

Höjdpunkter i Kanal 5 vecka 50-3

Kanal5Måndag 12 januari 21.55 är det premiär för psykologiska thrillerserien Stalker som startade i oktober på CBS. Kriminalpolisen Jack Larsen (Dylan McDermott) lämnar New York för att hjälpa Los Angeles-polisen med ett fall och få en chans att starta om. Larsen hamnar på avdelningen för hotbilder och arbetar sida vid sida med enhetens chef Beth Davis (Maggie Q, Nikita) med att utreda hot och förföljelse mot stadens invånare och stoppa nya brott.

I premiäravsnittet hittas en kvinna bränd till döds i sin bil och polisen fastställer att hon haft en stalker. Bakom serien står exekutive producenten Kevin Williamson som även producerat The Following och The Vampire Diaries.

Missa inte heller att gruppspelet i Handbolls-VM startar fredag 16 januari i Kanal 5! 

Ikväll säsongsstart: Resurrection

Torsdag 4 december 22.00

Agent Bellamy vaknar upp i utkanten av Arcadia och har tappat bort en vecka av sitt liv. När minnet återvänder får han en chockerande insikt. Samtidigt återvänder ännu en av ortens bortgångna.
Till den lilla staden Arcadia i Missouri återvänder ett antal invånare som varit döda i flera år. Invånarna är chockade och vet inte vad de ska tro, speciellt de anhöriga till de återvändande är förbryllade. Var har de varit? Och vad händer nu?
Skådespelare: Frances Fisher, Omar Epps, Matt Craven, Devin Kelley, Samaire Armstrong, Kurtwood Smith, Mark Hildreth, Landon Gimenez. Amerikansk fantasydramaserie från 2014. .

Partaj

Söndag 7 december 21.00

Hans Wiklund gästar Christine Meltzer och Johan Petersson och de andra i Partaj denna vecka. Han förvandlar Partaj till en filmhörna där vi bland annat får se klipp ur kommande storfilmer som ”Zlatan på linjen”, ”Isak begins” och Persbrandts nya Bondfilm. Jane Björck leder Vinterstudion som gästas av Charlotte Kalla (Christine Meltzer), Tomas Wassberg (Johan Petersson) och deras suicidale skidvallare (Hans Wiklund). Hans Wiklund leder Vem vet mest – filmedition där Gunilla Persson, Persbrandt och Carola tävlar. I Pluras magasin gästas spelemannen denna vecka av Carola, Bildt och Din soldat-Albin. Chris och Carl-Philip firar jul, Ernst tar in julgranen och Putin fortsätter sin standupkarriär med att skämta om demokrati. Dessutom i Kristina Lugns boktriangel gästas hon av Nour El Refai och Blondinbella som diskuterar det här med att vi ska vara fitta.

Säsongsavslutning: Café Bärs

Söndag 7 december 22.00

Slutet är nära – Café Bärs ska säljas till en miljardär på Aruba. Killarna bestämmer sig för att åka dit, även om ingen av dem har någon aning om var Aruba ligger, för att på något sätt rädda programmet. Väl på Aruba sänder de avsnittet bland palmer och paraplydrinkar – med relationstips, hantverkarskola, bildgåta och allt det vanliga. Men framför allt – hur ska man hitta den där miljardären? Och om man skulle lyckas med det – hur ska man kunna övertala honom att inte köpa Café Bärs?

Vecka 50

Sveriges värsta bilförare

Måndag 8 december 20.00

Döda vinkeln är ett välkänt trafikfarligt fenomen. Hur det kan gå om man inte har uppsikt i döda vinkeln får de tävlande testa i praktiken i kvällens program. De får också testa stresståligheten i en kö-övning och så ska de ta sig an sommarens stora mandomsprov – att backa med husvagn.

CSI

Måndag 8 december 21.00

Sara och Greg sätts i karantän efter att varit på en brottsplats som var förorenad med ett dödligt smittämne. .

Law & Order: Special Victims Unit

Måndag 8 december 21.55

SVU-gruppen jobbar tillsammans med Chicagopolisen för att sätta stopp för ett barnporrnätverk.

Dessertmästarna

Tisdag 9 december 20.00

Det är semifinal i Dessertmästarna och två konditorer ska lämna tävlingen och två finalister ska vaskas fram. Tre olika chokladpraliner ska tillverkas och den som gör sämst ifrån sig åker ut redan efter första tävlingen. Sedan är det nobeldesserter som avgör vilka två som går till final. De tre tävlande ska göra var sin dessert som de skulle vilja servera på Nobelfesten. Nästa vecka är det final i Dessertmästarna 2014.

Säsongsuppehåll: The Big Bang Theory

Tisdag 9 december 21.00

Sheldon bestämmer sig för att lägga ned ”Fun with flags” och Howard, Leonard och Raj letar efter något viktigt i en död professors forskning. Bernadette får reda på vad hennes kollegor egentligen tycker om henne. S08E10. Gratis på Kanal 5 Play. The Big Bang Theory går på säsongsuppehåll och kommer tillbaka i februari.

Säsongsuppehåll: Mom

Tisdag 9 december 21.30

Christy vet inte hur hon ska känna inför Baxters nya flickvän. Det hettar till mellan Bonnie och Alvin. S02E05. Gratis på Kanal 5 Play. Mom går på säsongsuppehåll och kommer tillbaka i februari.

Start: Vänners julkalender

Start onsdag 10 december 18.30

Alla Vänner-säsongernas julepisoder visas med start onsdag 10 december kl 18.30. Ni minns väl ”The Holiday Armadillo” och Phoebes omsorg om de risiga julgranarna, Ross och Monicas dansrutin och Phoebes möte med sin pappa?

The one with Phoebes dad

Phoebe upptäcker att hennes pappa ännu lever. Ross gör tappra försök att försonas med Rachel. Chandler och Joey julhandlar i sista stund. Amerikansk komediserie från 1995.

Dessutom bjuder nyårsdagen på de bästa Vänner-avsnitten framröstade av Sveriges mesta Vänner-fans. Från klockan 14.50 kan man njuta sex av de bästa Vänner-avsnitten.

Premiär: Julbak med dessertjuryn

Onsdag 10 december 20.00

Chokladen, pepparkakorna, lussebullarna och alla andra godsaker är utan tvekan det bästa med julen. Hitta julstämningen och inspirationen med Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury när de delar med sig av sina bästa recept till jul.

I år blir det sprängfyllt med julkänsla i Kanal 5 när Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury laddar upp inför julen med det absolut bästa med högtiden – godsakerna. Hitta inspiration till de godaste tillbehören till glöggminglet, gör dina egna ätbara julklappar och grandekorationer och hitta den där ultimata julaftonsdesserten, den som man egentligen inte orkar äta men som bara är så där ljuvligt god.

I första avsnittet förbereder de ett glöggmingel. Roys mjuka pepparkaka och små saffransmazariner blir fantastiska till Sebastiens hemgjorda glögg och hans franska tarte tatin med pepparkaksglass. Magnus visar hur man lyckas baka de allra godaste lussebullarna i klassisk stil medan Sebastien gör lussebullar på surdeg med pistagefyllning. På ett mingelkalas är det inte fel att låta gästerna aktivera sig också och Sebastien och Magnus visar hur man grillar kastanjer och gör brända mandlar tillsammans med sina vänner.

Film: Twilight-sagan Eclipse

Onsdag 10 december 21.00

Seattle skakas av en serie våldsamma mord. En vampyr fortsätter sitt oupphörliga sökande efter hämnd. Samtidigt måste Bella Swan välja mellan kärleken till Edward Cullen och vänskapen med Jacob Black – medveten om att hennes val kan krossa den sköra vapenvilan mellan vampyrer och varulvar. Samtidigt väljer hon också mellan att leva vidare – och att leva för evigt.
Skådespelare: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Bryce Dallas Howard. Regi: David Slade. Amerikansk fantasydramafilm från 2010. Originaltitel: Eclipse (Twilight).

Vänners julkalender

Torsdag 11 december 18.30

”The one where Rachel quits”

Phoebes hjärta bankar för risiga julgranar. Ross säljer småkakor åt en liten tjej, och Rachel inser att det är dags att sluta som servitris. Amerikansk komediserie från 1996-1997.

Julbak med dessertjuryn

Torsdag 11 december 20.00

Julgodis kan vara mycket godare att göra själv. Magnus chokladlollipops och salt mandel- och saffranskola klår alla färdigköpta godisar med hästlängder liksom Roys toffeegodis och Sebastiens olika tappningar av fransk nougat. Dessutom bakar de olika ätbara saker att hänga i julgranen.

Ska vi göra slut?

Torsdag 11 december 21.00

Jenny och Patrik bor på Ekerö och äktenskapet knakar. De håller på att renovera huset vilket den ordningsamme Patrik har kastat sig in i fullständigt och helt gått in i en värld av att göra-listor och noggrann planering. Jenny är osäker och har komplex över sin kropp vilket Fredrik försöker lösa genom att ta med henne till en tantrainstruktör.

Resurrection

Torsdag 11 december 22.00

Bellamy och sheriffen Fred får veta att någon bor i Caleb Richards gamla jaktkoja, och de fruktar att Caleb kan ha återvänt. Janine flyttar tillbaka hem i hopp om att rädda sitt äktenskap.

Film: Harry Potter och fången från Azkaban

Lördag 13 december 17.15

En fartfylld tur på nattbussen tar Harry till Diagonalgränd där får han reda på nyheten att fången Sirius Black har rymt och är på jakt efter honom. Den nya terminen på Hogwarts börjar och Harry och hans vänner lär sig konsten att hantera hippogriffer (hälften hästar och hälften örnar), driva tillbaka föränderliga boggartar som byter skepnad, och får resa i tiden. Men innanför skolans väggar finns en anhängare till Voldemort, och över skolan svävar de själasugande dementorerna och hotar Harry. Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Gary Oldman, Michael Gambon, Alan Rickman. Regi: Alfonso Cuarón.
Amerikansk äventyrsfilm från 2004. Originaltitel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Film: New Year’s Eve

Lördag 13 december 21.30

Vi möter några par och singlar i New York på den mest magiska och romantiska av kvällar, nyårsafton. Skådespelare: Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Halle Berry, Michelle Pfeiffer, Robert DeNiro, Zac Efron. Regi: Garry Marshall.
Amerikansk romantisk komedifilm från 2011. Originaltitel: New Year’s Eve.

Säsongsavslutning: Partaj

Söndag 14 december 21.00

Gäst: Carina Berg.

Vecka 51

Vänners julkalender

Måndag 15 december 18.30

”The one with the girl from Poughkeepsie” : Monica är chefskock men blir mobbad på jobbet, så hon anställer Joey för att kunna avskeda honom. Ross tar tåget för att träffa en tjej men hamnar i Kanada. Som tur är finns det tjejer där också. Amerikansk komediserie från 1997.

Sveriges värsta bilförare

Måndag 15 december 20.00

I en mörkerövning ska de kvarvarande bilförarna köra en hinderbana på natten. Att kunna köra i dålig sikt är en viktig egenskap för förare i den svenska väderleken. För att träna på det får deltagarna känna på riktigt skitiga bilar – och paintballskyttar. Och så ska de fickparkera med en buss.

CSI

Måndag 15 december 21.00

En kemilärare dör när ett experiment går fel. CSI-teamet misstänker att det inte var en olycka och utredningen visar att läraren tillhörde en hemlig hednisk religiös grupp.

Law & Order: Special Victims Unit

Måndag 15 december 21.55

Detektiv Tutuola kommer över en övervakningsfilm från ett parkeringsgarage som visar när sportkommentatorn AJ Martin slår sin flickvän Paula. Fin och Benson utreder parets livsstil men Paula vill inte riskera sitt förhållande.

Vänners julkalender

Måndag 16 december 18.30

”The one with the inappropriate sister”

Ross är avstängd från jobbet och kastar sig med liv och lust in i ett filmmanus som Joey ska skriva, men han får hård konkurrens av Chandler som vill ha Joey som spelkompis. Phoebe samlar in julklappar åt fattiga men inser snart att hon måste ta i med hårdhandskarna om det ska bli några klappar. Amerikansk komediserie från 1998-1999.

Premiär: Kampen om juleljusen

Premiär tisdag 16 december 19.00, sänds i fem delar 16-18 dec, 22-23 dec 19.00

Tjugo familjer i USA julpyntar sina hem till det yttersta. I varje avsnitt tävlar fyra familjer med att vräka på snö, julkulor, tomtar, julljus och granar i fantasifulla ljusspel, koreografi och design. Vinnaren i varje avsnitt får 50.000 dollar. Förutom serien sänds även Galna juleljushus om USAs (och kanske världens) galnaste julpyntare, lördag 20 december 17.00.

FINAL: Dessertmästarna

Tisdag 16 december 20.00

Finalen är här! En konditor ska koras till årets dessertmästare 2014. De två finalisterna möts i en rad stenhårda dueller för att avgöra vem som tar hem titeln. Först ska de göra en dessert utifrån en korg med råvaror de inte får välja själva. Det är juliga smaker med bl.a. saffran, apelsin, kokos och choklad. Den andra utmaningen är att göra en dessertsoppa och till slut ska de två finalisterna presentera var sin meny med tre desserter..

Säsongsstart: Kommissarie Lewis

Tisdag 16 december 21.00

Kommissarie Lewis är tillbaka med en åttonde säsong som består av tre spelfilmslånga episoder. Robbie Lewis (Kevin Whately) njuter av sitt nya liv som pensionär när Oxford-polisen hör av sig och ber honom komma tillbaka för ett kortare uppdrag. Hathaway (Laurence Fox) har återvänt till polisen och befodrats till kommissarie. Tillsammans med Hathaway och nya polisassistenten Lizzie Maddox (Angela Griffin) skickas Lewis ut på ett mordbrandsfall som kompliceras ytterligare när en av de misstänkta hittas skjuten. Skådespelare: Kevin Whately, Laurence Fox, Angela Griffin.
Brittisk kriminalserie från 2014.
Originaltitel: Lewis. S08E01. De resterande två filmerna i säsong 8 sänds tisdag 23 dec 20.00 och tisdag 30 dec 20.00.

Vänners julkalender

Onsdag 17 december 18.30

“The one with the routine” Janine ska uppträda i Dick Clarks nyårsspecial. Ross och Monica vill också vara på tv och visar en dans de gjorde i åttan. Phoebe och Monica letar genom Monicas lägenhet i jakten på sina julklappar. Och gissa vilka som kysser varandra på slutet.
Amerikansk komediserie från 1999-2000.

Julbak med dessertjuryn

Onsdag 17 december 20.00

Tre konditorer i ett julbaksprogram kan bara innebära en sak – pepparkakshusbyggartävling! Magnus gör ett klassiskt svenskt pepparkakshus, Roy gör en amerikansk Hollywoodmansion och Sebastien gör något helt eget. Dessutom marsipanbröd med nougat och salta nötter, ett snabb-bakat vörtbröd och Roys bästa glasyrknep.

Film: The proposal

Onsdag 17 december 21.00

Inför hotet att bli utvisad från USA och mista sitt jobb som tuff förlagschef meddelar Margaret att hon ska gifta sig med sin assistent Andrew. Han ställer motvilligt upp, men bara på vissa villkor. Därefter beger sig det omaka paret sig till Alaska där de har fyra dagar på sig att övertyga Andrews familj och en nitisk immigrationstjänsteman om att det är äkta kärlek.
Skådespelare: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Åkerman, Betty White, Mary Steenburgen, Craig T Nelson. Regi: Anne Fletcher. Amerikansk romantisk komedifilm från 2009.

Vänners julkalender

Torsdag 18 december 18.30

“The one with the Holiday Armadillo” Monica försöker lära Chandler hur man får bord på restaurang. Ross försöker lära sin son om Chanukha men han är bara intresserad av Jultomten. Phoebe ger Joey ett trumset men inte av snällhet. Amerikansk komediserie från 2000-2001.

Sista: Julbak med dessertjuryn

Torsdag 18 december 20.00

Jultårtor och juldesserter är dessertjuryns absolut bästa gren. Roy gör en prinsesstårta med julsmaker och rencupcakes. Magnus slår till med mandarincarpaccio med sherryvinäger och ris á la Malta. Dessutom bakar Sebastien ljuvliga macarons som är perfekta att ge bort i julklapp i smakerna choklad och hallon samt en med citronganache.

Säsongsavslutning: Ska vi göra slut?

Torsdag 18 december 21.00

Ninnie och Markus är ett ungt par som träffades när både mådde dåligt. Allt de ville ha var stabilitet och båda drömde om villa, volvo och vovve. Nu har de sitt familjeliv med två barn och hus, men inser att de nog inte var riktigt redo för det ännu. Ingen av dem har körkort vilket är ett problem med små barn och 30 min promenad till affären.

Juluppehåll: Resurrection

Torsdag 18 december 22.00

Tom startar en ny församling för de återvändande. Bellamy erkänner när människoben påträffas i floden. . Resurrection är tillbaka 22 januari, efter helgerna.

Film: Madagascar 3

Tv-premiär lördag 20 december 18.10

Tv-premiär: Alex, Marty, Gloria och Melman försöker fortfarande ta sig hem till sitt älskade New York, men först måste de hitta pingvinerna. De lämnar Madagascar och tar sig till Monte Carlo där de drar på sig alldeles för mycket oönskad uppmärksamhet och hittar både pingvinerna, aporna och kung Julien. Men hur ska ett lejon, en zebra, en flodhäst, en giraff, fyra pingviner, två apor och tre lemurer kunna ta sig igenom Europa helt obemärkt? Med tullen i hälarna ansluter de till en kringresande cirkus för att äntligen få komma hem till sitt högt älskade Central Park Zoo. Regi: Eric Darnell, Tom McGrath. Amerikansk animerad komedifilm från 2012. Originaltitel: Madagascar 3: Europe’s Most Wanted.

Pirates of the Caribbean-helg

Pirates of the Caribbean-filmerna 1,3 och 4 sänds fre-sön 19-21 december 20.00

Fredag 19 december 20.00: Svarta pärlans förbannelse: När den unge smeden Will Turner, som är kär i guvernörens dotter Elizabeth, upptäcker att ett gäng pirater kidnappat Elizabeth, bestämmer han sig för att följa efter. Men den ende som kan hjälpa honom är piraten Jack Sparrow som försöker få tillbaka sitt fartyg. Tillsammans följer de efter skeppet Svarta Pärlan till den hemliga skattön Isla de Muerta. Men kapten Sparrow har sina egna skäl för att komma dit, och hans mål står i tvär kontrast till den brittiska flottans mål. Amerikansk actionäventyrfilm från 2003.

Lördag 20 december 20.00: Vid världens ände: Just när han behövs som allra mest sitter den charmige piratkaptenen Jack Sparrow fången i piraternas dödsrike. I en ohelig allians ger sig Will Turner, Elizabeth Swann och kapten Barbossa ut på en desperat räddningsaktion. Kapten Jack är den siste av de nio piratlorderna vid The Brethren Court, som måste samlas för att utkämpa ett sista slag om piraternas frihet. Amerikansk actionäventyrfilm från 2007.

Söndag 21 december 20.00: I främmande farvatten: Jack Sparrows trogne följeslagare Gibbs har Ponce de Leóns karta som leder till ungdomens källa – en karta Gibbs memorerar och sedan förstör för att rädda sitt eget liv. Jakten på källan som ska ge evigt liv börjar. Jack kidnappas av piraten Angelica som för honom ombord på sin far Svartskäggs skepp. Gibbs och Barbossa – som nu är i kung Georges tjänst – är ombord på ett annat skepp. Och ovetandes dem alla är även den spanska armadan dem hack i häl. Amerikansk actionäventyrfilm från 2011.

Vecka 52

Vänners julkalender

Måndag 22 december 18.30

“The one with the creepy holiday card” Rachels graviditet får hennes hormoner att löpa amok. Ross går i taket när Mona vill att de ska skicka ut ett gemensamt semesterkort. Chandler hittar på ursäkter när Monica inte vill att de går på middag med Chandlers chef, men då vill chefen ha med Chandler på strippklubb. Amerikansk komediserie från 2001. .

Säsongsavslutning: Sveriges värsta bilförare

Måndag 22 december 20.00

Final i Sveriges värsta bilförare. Tre par återstår i tävlingen och efter tio veckor ska juryn avgöra vem som vinner.

Tre uppdrag ska hjälpa juryn att avgöra vem som ska få ta med sig den tveksamt åtråvärda pokalen hem. Det första uppdraget är en vägmärkesövning. Förarna ska ta sig runt en bana på tid och memorera de vägmärken de ser på vägen. Den andra övningen är en mix av olika hinder från säsongen, till exempel den fruktade vippbrädan och att köra in i en container. Givetvis är Adam Alsings favorit vattentanken tillbaka på taket också. I den tredje utmaningen ska två av de tävlande duellera om den slutliga vinsten.

CSI

Måndag 22 december 21.00

Morgan, Sidle och Finlay försöker koppla av på en konferens för kriminaltekniker men ett utbrott av intensiv skottlossning sätter stopp för de sköna planerna.

Nästa vecka har CSI uppehåll och är tillbaka 5 januari.

Säsongsuppehåll: Law & Order: Special Victims Unit

Måndag 22 december 21.55

När unga flickor som liknar varandra attackeras och våldtas känner Rollins igen mönstret från fall hon arbetade med i Atlanta. Uppmärksamheten i medierna och bristen på bevis gör att Benson kallas till utfrågning hos polischeferna .

Law & Order: SVU går på säsongsuppehåll eftersom serien gått på vinteruppehåll i USA.

Sista: Vänners julkalender

Tisdag 23 december 18.30

“The one with Christmas in Tulsa” Chandler måste tillbringa julen i Tulsa och kommer ihåg tidigare jular med en serie tillbakablickar. Wendy på Chandlers jobb stöter på honom och han tar ett drastiskt beslut. Amerikansk komediserie från 2002-2003.

Kommissarie Lewis

Tisdag 23 december 20.00

Kommissarie Lewis är tillbaka med en åttonde säsong som består av tre spelfilmslånga episoder. Robbie Lewis (Kevin Whately) njuter av sitt nya liv som pensionär när Oxford-polisen hör av sig och ber honom komma tillbaka för ett kortare uppdrag. Hathaway (Laurence Fox) har återvänt till polisen och befodrats till kommissarie. Tillsammans med Hathaway och nya polisassistenten Lizzie Maddox (Angela Griffin) skickas Lewis ut på ett när en student hittas i kanalen och Maddox sätts på prov när utredningen blir allt snårigare. Skådespelare: Kevin Whately, Laurence Fox, Angela Griffin.
Brittisk kriminalserie från 2014. Originaltitel: Lewis. S08E02. Sista avsnittet ur säsong 8 sänds tisdag 30 december 20.00.

Film: Fred Claus

Tisdag 23 december 21.55

Möt Fred Claus, tomtens bittre storebror som tappat kontakten med familjen helt. Julen blir aldrig sig lik igen, när Fred tvingas att flytta till Nordpolen och sättas i arbete av sin godmodige lillebror.
Skådespelare: Vince Vaughn, Paul Giamatti, Elizabeth Banks, Kathy Bates, Miranda Richardson, Kevin Spacey. Regi: David Dobkin. Amerikansk komedifilm från 2007.

Film: En julsaga

Onsdag 24 december 17.10

Det är London 1836. Den ensamme och girige Ebenezer Scrooge, som inte tror ett dugg på glädje och julmagi, får på julafton besök av tre spöken. De tar den gamle snåljåpen Scrooge på en oväntad resa, där han snart upptäcker den sanna meningen med julen.
Röster: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Robin Wright Penn, Bob Hoskins. Regi: Robert Zemeckis. Amerikansk animerad komedifilm från 2009. Originaltitel: Christmas Carol, A.

Film: Medan du sov

Onsdag 24 december 20.00

Spärrvakten Lucys liv är allt annat än händelserikt, tills den dag hon räddar en ung mans liv. Mannen är medvetslös och när Lucy hälsar på honom på sjukhuset råkar hon säga att hon är hans fästmö. Det ena leder till det andra och snart finner hon sig vara en del av mannens familj. Men det finns en familjemedlem som inte tror på hennes historia.
Skådespelare: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Peter Boyle. Regi: Jon Turteltaub.
Amerikansk romantisk komedifilm från 1995. Originaltitel: While You Were Sleeping.

Film: Legenden om Zorro

Onsdag 24 december 22.00

Efter att ha bekämpat orättvisor och tyranneri under många år står nu Alejandro de la Vega inför sin största utmaning: hans älskade fru Elena har slängt ut honom ur huset. Elena har ansökt om skilsmässa och söker tröst hos den stilige franske adelsmannen Greve Armand. Men Alejandro vet något som hon inte vet: Armand är hjärnan bakom en ondskefull plan.
Skådespelare: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Rufus Sewell, Julio Oscar Mechoso. Regi: Martin Campbell. Amerikansk äventyrsfilm från 2005. Originaltitel: Legend of Zorro, The.

Film: Pocahontas

Torsdag 25 december 11.50

Indianprinsessan Pocahontas mäklade fred mellan indianer och vita i Virginia i slutet av 1600-talet. Hennes vänner är den glupske tvättbjörnen Meeko och den kvicke kolibrin Flit. Den engelska sjöfararen John Smith kommer till deras skogar och när han träffar Pocahontas blir han kär och får även lära sig uppskatta naturen på ett helt nytt sätt. Men Johns chef, den girige guvernören Ratcliffe, har inte åkt över Atlanten för att hitta kärleken. Han har åkt till indianernas land för att hitta guld. Skådespelare: animerad. Regi: Mike Gabriel, Eric Goldberg.
Amerikansk animerad äventyrsfilm från 1995. Originaltitel: Pocahontas. Före filmen sänds kortfilmen One man band 11.40.

Film: Surf’s Up

Torsdag 25 december 15.25

Pingvinen Cody reser från sin hemby Huttersund i Antarktis för att delta i surftävligen Big Z’s minnescup på en exotisk paradisö. På sin resa möter han nya vänner, som den surfgalna Chicken Joe, den modiga livräddaren Lani och Geek – ett gammalt övervintrat surfingproffs som lär Cody att den sanna vinnaren inte alltid är den som kommer först i mål.
Skådespelare: animerad. Regi: Ash Brannon, Chris Buck.
Amerikansk animerad komedifilm från 2007.

Film: Modig

Torsdag 25 december 18.10

Tv-premiär . Unga Merida älskar att rida, jaga och vara ute i naturen och vill ha rätten att välja sitt eget liv. När hennes föräldrar vill att hon ska foga sig i rollen som prinsessa och välja en make löser hon det med en förtrollning, som skapar kaos och oreda i riket. Nu måste Merida förlita sig på sitt mod och sina färdigheter för att ställa allt till rätta igen. Originaltitel: Brave.

Film: Prince of Persia: the sands of time

Torsdag 25 december 20.00

Det blir en kapplöpning mot klockan när den modige prins Dastan motvilligt går med på att hjälpa en rivaliserande prinsessa att skydda en magisk dolk, som ger dess innehavare makten att vrida tillbaka tiden och därmed styra världen.
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina. Regi: Mike Newell.
Amerikansk äventyrsfilm från 2010. Originaltitel: Prince of Persia: The Sands of Time.

Film: The Prestige

Torsdag 25 december 22.20

London i slutet av 1800-talet. Robert Angier och Alfred Borden är två magiker vars intensiva rivalitet blir en livslång kamp fylld av besatthet, svek och svartsjuka med dödliga konsekvenser. Från det första mötet som två unga lovande magiker har de alltid varit konkurrenter. Det som började som vänskaplig konkurrens utvecklas till en bitter rivalitet, de blir fiender för livet och konsekvensen blir att de riskerar livet på alla de känner.
Skådespelare: Hugh Jackman, Michael Caine, Christian Bale. Regi: Christopher Nolan.
Amerikansk dramathrillerfilm från 2006. Originaltitel: Prestige, The.

Film: Mulan

Fredag 26 december 10.50

För att rädda sin far undan döden i den kinesiska kejserliga armén, tar dottern Mulan i hemlighet sin fars plats och blir en av Kinas största hjältinnor på samma gång.
Skådespelare: animerad. Regi: Tony Bancroft, Barry Cook. Amerikansk animerad äventyrsfilm från 1998. Före filmen sänds kortfilmen Presto 10.45.

Film: Bilar 2

Fredag 26 december 17.55

Tv-premiär. Racerbilen Blixten McQueen blir inbjuden att tävla i World Grand Prix och tar med sin bästa kompis Bärgarn på resan. Men allt är inte som det verkar. Bärgarn blir indragen i internationella spionaffärer och loppen drabbas av oförklarliga olyckor.
Regi: John Lasseter, Brad Lewis. Amerikansk animerad komedifilm från 2011. Originaltitel: Cars 2. Före filmen sänds kortfilmen Bärgarn och spökljuset 17.45.

Film: Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Fredag 26 december 20.00

Harry Potter står inför den sista striden när han kämpar mot klockan för att finna och förstöra Lord Voldemorts horrokruxer innan Voldemorts makt blir alltför stor. Tillsammans med Ron och Hermione söker han föremålen som gömmer på bitar av Voldemorts själ. Arvet från Dumbledore väger tungt på Harrys axlar och skammen över att utsätta sina bästa vänner för fara tär på honom.
Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Bill Nighy, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Julie Walters, Richard Griffiths, Ralph Fiennes. Regi: David Yates.
Amerikansk fantasyfilm från 2010. Originaltitel: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1.

Film: Trassel

Lördag 27 december 18.05

Kungarikets mest efterlyste (och charmigaste) tjuv, Flynn, tvingas träffa en överenskommelse med tonåringen Rapunzel som sitter instängd i ett torn. Rapunzel har varit inlåst länge och ser den inställsamme tjuven som sin möjlighet att slippa ut ur tornet. En kidnappning och lite utpressning och vips är Flynn och Rapunzel på väg på ett av de trassligaste äventyren någonsin.
Skådespelare: animerad. Regi: Nathan Greno, Byron Howard.
Amerikansk animerad komedifilm från 2010. Originaltitel: Tangled. Före filmen sänds kortfilmen Heavy Metal Mater 18.00.

Film: Harry Potter och dödsrelikerna del 2

Lördag 27 december 20.00

Den stora slutstriden väntar på Hogwarts. I takt med att Harry hittar dödsrelikerna och förstör dem blir Voldemort allt mer desperat att stoppa honom. När den stora striden är inne gäller det för Harry och hans vänner att inte bara slåss för sitt eget liv – utan för alla goda krafter i världen.
Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Ralph Fiennes. Regi: David Yates.
Amerikansk fantasyfilm från 2011. Originaltitel: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Film: Draktränaren

Söndag 28 december 18.10

Hicke är en ung viking som trotsar traditionen när han blir vän med en av sina värsta fiender – en vildsint drake som han kallar Tandlöse. Tillsammans tvingas de att kämpa mot alla odds för att rädda sina världar. Här kombineras eldsprutande action, storslagna äventyr och skratt.
Amerikansk animerad äventyrsfilm från 2010. Originaltitel: How to Train Your Dragon.

Film: Livet efter detta

Söndag 28 december 21.00

George är en arbetarkille som har förmågan att komma i kontakt med livet efter detta. I en helt annan världsdel är den franska journalisten Marie med om en nära döden-upplevelse som gör att hon får ett helt annat perspektiv på tillvaron. Och när skolpojken Marcus förlorar den person som står honom närmast söker han desperat efter svar och en mening. Var och en är på jakt efter sanningen och deras vägar korsas.
Skådespelare: Matt Damon, Cécile De France, Bryce Dallas Howard, Jay Mohr. Regi: Clint Eastwood. Amerikansk fantasydramafilm från 2010. Originaltitel: Hereafter.

Vecka 1

Film: Shrek

Måndag 29 december 18.20

Shrek är ett troll som bor i ett träsk i ett land långt borta. En dag bryts hans självvalda isolering av att hans verklighet invaderas av allehanda sagofigurer och han ger sig ut på en modig jakt för att undsätta den temperamentsfulla Prinsessan Fiona med hjälp av sin oemotståndliga högljudda åsna. Svenska röster: Samuel Fröler, Jonas Malmsjö, Helena af Sandeberg. Regi: Andrew Adamson. Amerikansk animerad äventyrsfilm från 2001.

Film: Bodyguard

Måndag 29 december 21.00

Frank Farmer har en bakgrund som tuff, högt ansedd livvakt, men misslyckades med att förhindra ett attentat mot president Reagan. Det resulterade i att Frank avgick som presidentens livvakt och nu tar sig an ett frilansuppdrag för en mordhotad sångerska.
Skådespelare: Whitney Houston, Kevin Costner, Gary Kemp, Bill Cobbs. Regi: Mick Jackson.
Amerikansk actionthrillerfilm från 1992.

Shrek – nu och för alltid

Tisdag 30 december 18.15

Shrek längtar tillbaka till tiden då han var ”ett riktigt träsktroll” och sluter avtal med Bullerskaft (Rumpelstiltskin) för att få tillbaka sitt vrål. Hela hans värld vänds upp och ner. Plötsligt har Åsnan glömt bort sin bästa vän, Fiona har blivit en tuff krigarprinsessa och Mästerkatten i stövlar har lagt på sig en hel del. De har bara 24 timmar på sig att tillsammans häva avtalet och återställa ordningen för att kunna leva lyckliga i alla sina dagar.
Skådespelare: animerad.
Amerikansk animerad äventyrsfilm från 2010. Originaltitel: Shrek Forever After.

Säsongsavslutning: Kommissarie Lewis

Tisdag 30 december 20.00

Kommissarie Lewis är tillbaka med en åttonde säsong som består av tre spelfilmslånga episoder. Robbie Lewis (Kevin Whately) njuter av sitt nya liv som pensionär när Oxford-polisen hör av sig och ber honom komma tillbaka för ett kortare uppdrag. I tredje avsnittet dyker ett av Lewis gamla fall upp igen när bevisen som använts för att fälla mördaren ifrågasätts. Lewis tvingas återuppleva de gamla morden i jakt på fällande bevis. Skådespelare: Kevin Whately, Laurence Fox, Angela Griffin.
Brittisk kriminalserie från 2014. Originaltitel: Lewis.

Det här var sista avsnittet ur säsong 8.

Film: King Arthur

Tisdag 30 december 21.55

Arthur är en motsträvig ledare som vill lämna England och återvända till det stabila Rom. När Romarriket inte längre har sitt grepp om England behöver landet en kung – någon som kan försvara landet mot invaderande saxare, och leda ön in i den nya tidseran. Innan Arthur kan återvända till Rom återstår ett sista uppdrag för honom och hans Riddare av det runda bordet. Med rådgivning från Merlin och med den vackra Guinevere vid sin sida måste Arthur ändra historiens gång.
Skådespelare: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Mads Mikkelsen. Regi: Antoine Fuqua.
Amerikansk actionäventyrfilm från 2004. Originaltitel: King Arthur.

Film: Megamind

Onsdag 31 december 18.15

Superskurken Megaminds högsta dröm går i uppfyllelse när han lyckas besegra stadens beskyddare Metro Man och han själv tar kontroll över Metro City. Men när en ny skurk dyker upp och kaos bryter ut blir det upp till världens största hjärna och hans lustige medhjälpare Minion att rädda världen. Svenska röster: Magnus Rongedal, Caroline Söderström, David Batra, Gabriel Odenhammar, Fredrik Dolk. Regi: Tom McGrath. Amerikansk animerad komedifilm från 2010.

Film: Shall we dance?

Onsdag 31 december 21.00

John Clark har allt, framgång, pengar och en underbar fru, men saknar gnistan i sitt liv. Varje kväll på väg hem från jobbet fascineras han av en ung, vacker kvinna som står i fönstret till en dansstudio. En kväll följer han ögonblickets ingivelse och anmäler sig till danslektioner för att få träffa henne. John upptäcker till sin förvåning att han älskar att dansa men bestämmer sig för att hålla sin nya passion hemlig. Men hans fru börjar snart misstänka något.
Skådespelare: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Stanley Tucci. Regi: Peter Chelsom. Amerikansk romantiskt dramafilm från 2004.

Mini-maraton: Vänners bästa avsnitt

Torsdag 1 januari 14.50- 17.45

Nyårsdagen bjuder på de bästa Vänner-avsnitten framröstade av Sveriges mesta Vänner-fans. Från klockan 14.50 kan man njuta sex av de bästa Vänner-avsnitten.

14.50: Vännerna får se en video från en gammal dubbeldejt och Rachel tycker plötsligt att Ross är underbar. Chandler får en present av Joey men blir måttligt glad.
Amerikansk komediserie från 1995.

15.20: Phoebe försöker lära känna sin halvbror Frank bättre, men han missförstår henne fullständigt. Ross stryker Isabella Rosselini från sin lista, sen träffar han – Isabella Rosselini.
Amerikansk komediserie från 1996-1997.

15.50: Joey måste förklara bort en ladyshave och en nakenbild på Monica för att dölja Monicas och Chandlers förhållande. Rachel tycker det är jättekul att gå en litteraturkurs – men störs av att hon måste läsa böcker. Ross’ smaskiga smörgås försvinner, varpå han blir arg – väldigt arg.
Amerikansk komediserie från 1998-1999.

16.15: Fula Nakna Killen ska flytta och Ross räknar ut att nakenhet är bästa sättet att komma åt hans lägenhet. Phoebe och Rachel råkar få se Chandler och Monica göra ”det”. De bestämmer sig för att skämta med kärleksparet, och Phoebe är plötsligt väldigt intresserad av Chandler.
Amerikansk komediserie från 1998-1999.

16.45: Gänget är i Las Vegas och Ross och Rachel blir kanonfulla på hotellrummet. Phoebe och Joey hamnar i bråk på ett kasino och blir utkastade. Monica spelar vilt och Chandler lovar att de ska gifta sig om tärningarna hamnar rätt. Och plötsligt hamnar några av vännerna i bröllopskapellet.
Amerikansk komediserie från 1998-1999.

17.15: Ross är störd av Joeys och Rachels relation men vill inte erkänna det utan bjuder dem på middag och råkar bli kanonfull. Chandler och Monica hälsar på ett par som har en adopterad son och Chandler gör ett katastrofalt avslöjande. Phoebe får besök av lillebror Frank och hans trillingar och det visar sig att han vill ge bort ett barn till Phoebe.
Amerikansk komediserie från 2003.

Film: De tre musketörerna

Torsdag 1 januari 17.45

D’Artagnan åker till Paris för att ta värvning hos kungens musketörer. Där träffar han musketörerna Athos, Portos och Aramis. Trots att det är förbjudet att duellera utmanar D’Artagnan dem alla tre. De ertappas av kardinal Richelieus män som försöker gripa dem. Men D’Artagnan visar sina kunskaper och kan fly med de tre musketörerna. Kardinal Richelieu har som mål att störta kungen och utropa sig själv till Frankrikes kung och det måste D’Artagnan och hans nyfunna vänner stoppa till varje pris. Skådespelare: Kiefer Sutherland, Chris O’Donnell, Rebecca De Mornay, Oliver Platt, Charlie Sheen, Tim Curry. Regi: Stephen Herek. Amerikansk actionäventyrfilm från 1993. Originaltitel: Three Musketeers, The.

Film: Ocean’s Eleven

Torsdag 1 januari 21.00

Gentlemannatjuven Danny Ocean har inte varit på fri fot mer än 24 timmar förrän han har en ny plan på gång. Han tänker råna Las Vegas största kasinon, vilka ägs av den hänsynslöse Terry Benedict. Bytet är 150 miljoner dollar i kontanter. Danny Ocean kan dock inte klara av denna gigantiska kupp ensam. Han behöver tio medarbetare. De bästa i branschen.
Skådespelare: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Andy Garcia. Regi: Steven Soderbergh.
Amerikansk thrillerfilm från 2001.

Film: Ocean’s Twelve

Fredag 2 januari 21.00

Danny Ocean och hans polare fixade 160 miljoner dollar. Men man kommer inte lika långt på 160 miljoner som man brukade. Och den brutale Vegas-pampen Terry Benedict vill ha tillbaka sina slantar. Och en mystisk person förföljer Danny och hans team. Det är dags att sätta ytterligare en stöt i verket – eller stötar. I städer som Amsterdam, Paris och Rom.
Skådespelare: Brad Pitt, George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Ed Kross, Julia Roberts. Regi: Steven Soderbergh. Amerikansk thrillerfilm från 2004.

Film: Gnomeo & Julia

Lördag 3 januari 18.30

Gnomeo och Julia är fast på var sin sida i en grannfejd och har lika många problem att övervinna som sina berömda föregångare. Men kan verkligen en chockrosa plastflamingo och några vilda gräsklipparrace göra så att det unga paret finner lyckan?
Regi: Kelly Asbury. Brittisk animerad komedifilm från 2011.
Originaltitel: Gnomeo & Juliet. Filmen föregås av kortfilmerna Air Mater, Bärgarns hejdlösa historier och Geris spel.

Film: Ocean’s Thirteen

Lördag 3 januari 21.00

När den skoningslöse kasinoägaren Willy Bank bedrar en av de ursprungliga elva i Danny Oceans gäng samlas Danny och resten av gänget för att sätta Bank på plats. Men deras plan går inte som planerat och de tvingas ta hjälp av sin forna fiende, Terry Benedict.
Skådespelare: Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon, Al Pacino, Andy Garcia. Regi: Steven Soderbergh. Amerikansk thrillerfilm från 2007.

Film: War horse

Söndag 4 januari 17.05

Året är 1914 och fölet Joey och den unge mannen Albert är goda vänner. Men Joey säljs till militären och blir inkastad i kriget på västfronten. Trots krigets fasor når Joeys mod fram till soldaterna och han finner både värme och hopp. Men hans hjärta slår för Albert, farmarens son som han en gång lämnade.
Skådespelare: Emily Watson, David Thewlis, Jeremy Irvine, Benedict Cumberbatch. Regi: Steven Spielberg. Amerikansk dramafilm från 2011.

Film: Rock of ages

Söndag 4 januari 21.00

80-talets Los Angeles. Rock’n’roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till den kända rockklubben kommer lantistjejen Sherrie och stadskillen Drew, båda två med drömmar om det stora genombrottet, men steget är långt från dröm till verklighet.
Skådespelare: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Malin Åkerman, Alec Baldwin. Regi: Adam Shankman. Amerikansk dramakomedifilm från 2012.

Vecka 2

Film: Scooby-Doo

Måndag 5 januari 17.10

Gänget har gått skilda vägar. Bara Shaggy och Scooby-Doo håller fortfarande ihop. När ett erbjudande om att lösa ett fall på nöjesfältet Spooky Island kommer, packar Shaggy och Scooby sina väskor och hoppas på att få njuta av nöjesparkens korvkiosker. Även resten av gänget dyker upp på Spooky Island. Ganska snart inser de forna Mystery Inc-medlemmarna att de måste komma över allt gammalt groll. Här handlar det inte bara om att avslöja en brottsling i spökkostym, utan om att rädda världen. Skådespelare: Freddie Prinze jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Rowan Atkinson. Regi: Raja Gosnell. Amerikansk äventyrskomedifilm från 2002.

Premiär: Gordon’s Costa del Nightmare

Måndag 5 januari 20.00

Gordon Ramsay åker till Fuengirola på Costa del Sol. Han ska rädda Mayfair – en restaurang med utmärkt läge på den livliga strandpromenaden. Den borde tjäna storkovan men är nästan tom. Gordon Ramsay besöker några av Europas hetaste semesterorter och tar sig an brittiska restaurangägare vars matinrättning befinner sig i kris. Inte sällan hamnar Gordon i hetsiga uppgörelser med personal och ägare.
Programledare: Gordon Ramsay. Brittisk realityserie från 2014. S01E01. Observera att andra avsnittet sänds på onsdag 7 januari.

CSI

Måndag 5 januari 21.00

När bevisen pekar mot att Gig Harbour-mördaren är ansvarig för ännu ett dödsfall stiger ilskan och frustrationen hos medlemmarna i CSI-teamet. S15E06. Förhandstitt på Kanal 5 Play Premium.

Law & Order: SVU gick på säsongsuppehåll förra veckan, eftersom serien gått på vinteruppehåll i USA.

Film: Scooby Doo 2: Monstren är lösa

Tisdag 6 januari 17.10

En maskerad skurk skapar kaos och planerar att ta över staden Coolsville med hjälp av en monstermaskin som lockar fram Mysteriegängets klassiska fiender, som 10 000-voltsspökena, Sockerkluns, Skelettmonstren och Pterodactylspöket. Fred, Daphne, Shaggy, Velma och Scooby-Doo sätter igång med att undersöka monstrens plötsliga uppror, som även leder till att Shaggy och Scooby ifrågasätter sina roller i Mysteriegänget.
Skådespelare: Freddie Prinze jr., Sarah Michelle Gellar, Linda Cardellini, Matthew Lillard, Peter Boyle. Regi: Raja Gosnell. Amerikansk äventyrskomedifilm från 2004. Originaltitel: Scooby Doo 2: Monsters Unleashed .

Film: Marvel’s The Avengers

Tisdag 6 januari 20.00

När en oväntad fiende plötsligt hotar hela jordens säkerhet måste Nick Fury, chefen för den fredsbevarande byrån S.H.I.E.L.D., rekrytera ett team som tillsammans kan rädda jorden från ett katastrofalt öde. Skådespelare: Robert Downey Jr, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Stellan Skarsgård. Regi: Joss Whedon. Amerikansk actionäventyrfilm från 2012.

Gordon’s Costa del Nightmare

Onsdag 7 januari 20.00

Gordon åker till Capbreton, en populär kuststad i sydvästra Frankrike, där Tim och Debbie kämpar för att rädda sina tre år gamla restaurang, Le Deck.

Premiär och dubbelavsnitt: The Mysteries of Laura

Onsdag 7 januari 21.00 och 21.55

Laura Diamond är en extremt kapabel och effektiv mordutredare hos polisen i New York som löser brott efter brott. Hon söker ständigt efter ett sätt att hitta balans mellan jobbet hon älskar och sitt privatliv – som bland annat innehåller två vilda tvillingsöner och en ex-make som också är polis.

En kvinna som har ägnat sig åt dejting på nätet blir mördad. Laura bestämmer sig för att försöka locka fram mördaren genom nätdejting. I privalivet funderar Laura också på att börja träffa män igen.

Skådespelare: Debra Messing, Josh Lucas, Laz Alonso, Janina Gavankar, Max Jenkins. Amerikansk kriminalkomediserie från 2014. The Mysteries of Laura hade premiär på amerikanska NBC i september.

Film: National Treasure

Torsdag 8 januari 20.00

Äventyraren och arkeologen Ben Gates är på jakt efter världens största och mest mytomspunna guldskatt. Spåren leder till den amerikanska självständighetsförklaringen som döljer en ledtråd i form av en hemlig kod. Tillsammans med sin vän, dataexperten Riley Poole, måste Ben stjäla Amerikas mest välbevakade dokument, knäcka koden, lura FBI och undvika att bli dödad av en hänsynslös gangster. Men det visar sig snart att den första ledtråden inte är den sista.
Skådespelare: Nicholas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Harvey Keitel, Christopher Plummer. Regi: Jon Turteltaub. Amerikansk actionäventyrfilm från 2004. Originaltitel: National Treasure.

Film: From Paris with love

Fredag 9 januari 22.00

På den amerikanska ambassaden i Paris drömmer James Reese om ett actionfyllt liv som CIA-agent. Men när drömmen går i uppfyllelse blir det med att mardrömslikt bihang: Charlie Wax – partnern från helvetet. Wax skjuter först och frågar aldrig, och när Paris blir målet för en stor terrorattack går Charlie Wax till motattack med avtryckarfingret på bazookan.
Skådespelare: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Amber Rose Revah, Eric Godon, Sami Darr. Regi: Pierre Morel.
Amerikansk thrillerfilm från 2010. Originaltitel: From Paris With Love.

Film: Playing for keeps

Lördag 10 januari 21.30

George lägger fotbollskarriären på hyllan och återvänder till hemstaden för att träna sonens fotbollslag. Han är också fast besluten att vinna tillbaka sin fru som han lämnade för karriären. Väl på plats blir han väldigt populär bland stadens vackra fotbollsmammor, vilket inte gör det lättare att vinna tillbaka sin fru.
Skådespelare: Gerard Butler, Jessica Biel, Dennis Quaid, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones, Judy Greer. Regi: Gabriele Mucino. Amerikansk romantisk komedifilm från 2012.

Säsongsavslutning: Hotel hell

Söndag 11 januari 20.00

Ett historiskt hotell i Pipestone i Minnesota har stora problem på grund av syskonrivalitet mellan de två ägarna.

Film: Vad kvinnor vill ha

Söndag 11 januari 21.00

Nick Marshall är en höjdare i reklambranschen och tycker själv att han är Guds gåva till kvinnorna. Efter en olycka i badkaret märker Nick att han kan höra kvinnors tankar. Först vill han bli av med sin nya förmåga men han märker snart att han kan ha nytta av den. Speciellt när det gäller den nyanställda Darcy som fick jobbet som han själv ville ha. Men just när hans plan börjar fungera, kommer kärleken i vägen.
Skådespelare: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Lauren Holly, Alan Alda. Regi: Nancy Meyers. Amerikansk romantisk komedifilm från 2000. Originaltitel: What Women Want.

Vecka 3

Gordon’s Costa del Nightmare

Måndag 12 januari 20.00

Gordon åker till den fantastiska vitkalkade bergsbyn Gaucin, en halvtimme från Costa del Sol, och en ny restaurang som redan är på väg mot katastrof.. S01E03. Observera att tredje avsnittet sänds på onsdag 14 januari.

CSI

Måndag 12 januari 21.00

En kvinna som har druckit och tagit droger hittas död i en pool på en rehabanläggning och CSI-teamet utreder.

Premiär: Stalker

Måndag 12 januari 21.55

Kriminalpolisen Jack Larsen (Dylan McDermott) lämnar New York för att hjälpa Los Angeles-polisen med ett fall och få en chans att starta om. Han är en beryktad mordutredare, men ökänd för sitt dåliga omdöme. Larsen hamnar på avdelningen för hot och arbetar sida vid sida med enhetens chef Beth Davis (Maggie Q, Nikita) med att utreda hot och förföljelse mot stadens invånare och stoppa nya brott. Larsen visar sig ha en naturlig fallenhet för jobbet med sin unika förståelse för besatthet och Beth Davis är en välrenommerad expert på området med egna erfarenheter i bagaget.

I premiäravsnittet hittas en kvinna bränd till döds i sin bil och polisen fastställer att hon haft en stalker. Dessutom träffar Davis en student som anklagar rumskompisen för trakasserier.

Denna psykologiska thrillerserie startade på amerikanska CBS i oktober och bakom serien står exekutive producenten Kevin Williamson som även producerat The Following och The Vampire Diaries.

Tillbaka: Hart of Dixie

Säsongsavslutningen ur säsong 3 sänds tisdag 13 januari 20.00

Nästa vecka startar fjärde säsongen av Hart of Dixie – men inför säsongsstarten sänder Kanal 5 säsongsavlutningen ur säsong 3. I säsongsavslutningen försöker Zoe agera som en god vän till Wade, men hennes generösa gest tvingar honom att fatta ett svårt beslut om hans framtid i Bluebell. Lavon och George träffar sin hjälte och Bettie försöker övertyga lemon om att hon måste ta jakten på drömprinsen på allvar.

Premiär: Black-ish

Tisdag 13 januari 21.55

Serien hade smygpremiär 25 november med de två första avsnitten.

Andre ”Dre” Johnson jobbar i reklamvärlden och blir befordrad. Han blir därmed företagets första afroamerikanska vice VD. Hans fru Rainbow ser fram emot hans befordran. Men under tiden gör Andre Jr ett tillkännagivande – han ska konvertera till judendomen så att han kan ha en bar mitzva, precis som alla sina vänner.
Skådespelare: Tracee Ellis Ross, Anthony Anderson, Yara Shahidi, Marcus Scribner, Miles Brown, Marsai Martin, Laurence Fishburne.

Säsongsstart: Cougar Town

Tisdag 13 januari 22.25

Mer information kommer snart, startar 6 januari i USA.
Skådespelare: Courteney Cox, Busy Philipps, Dan Byrd, Christa Miller, Brian Van Holt. Sista säsongen av Cougar Town! 

Gordon’s Costa del Nightmare

Onsdag 14 januari 20.00

Gordon besöker en familjedriven restaurang på Costa Blanca som förlorar 3000 euro i veckan och kommer inte att klara sig över sommaren om inte Gordon kan hjälpa.

The Mysteries of Laura

Onsdag 14 januari 21.00

Laura Diamond är ensamstående mamma och detektiv vid New York-polisen. Hon löser fall efter fall samtidigt som hon uppfostrar sina vilda tvillingsöner och träter med sin mindre hjälpsamma exmake som också är polis. Skådespelare: Debra Messing, Josh Lucas, Laz Alonso, Janina Gavankar, Max Jenkins.

Tillbaka: Castle

Onsdag 14 januari 21.55

Gitarristen i ett rockband blir mördad och inspelningsteamet som håller på att göra en dokumentärfilm om bandet börjar istället att följa Castle och Beckett när de försöker lösa fallet.

Batra & Robin

Torsdag 15 januari 20.00

Föreställning med två av Sveriges populäraste ståuppkomiker, David Batra och Robin Paulsson.

Den dynamiska duon Batra & Robin är på turne genom Sverige och här gör de sin gemensamma show på hemmaplan i Skåne, närmare bestämt i Lund. De prisbelönta komikerna David Batra och Robin Paulsson har tillhört Sveriges populäraste komiker under många år. Batra har skapat svensk humorhistoria med “Kvarteret Skatan” och gjort stor publiksuccé med sin soloshow “Det här var ju tråkigt” och Robin har kallats en blandning av Seinfeld och David Letterman för sitt sätt att leda den egna talkshowen ”Robins” i SVT.

Film: National Treasure – hemligheternas bok

Torsdag 15 januari 21.00

När en saknad sida ur John Wilkes Booths dagbok dyker upp blir plötsligt Bens gammel-gammel-farfar misstänkt för att ha varit inblandad i komplotten kring Abraham Lincolns död. För att bevisa sin förfaders oskuld följer Ben en internationell kedja av ledtrådar genom bland annat London och Paris. Skådespelare: Nicolas Cage, Diane Kruger, Jon Voight, Ed Harris, Helen Mirren. Regi: Jon Turteltaub. Originaltitel: National Treasure: Book of Secrets.

Handbolls-VM

Fredag 16 januari 16.30, kl 18.30 spelar Sverige-Island

Herrarnas VM i handboll i Qatar. Gruppspel. Kl 16.30 Polen-Tyskland. Kl 18.30 Sverige-Island. Från Doha, Qatar.

Film: En förtrollad romans

Fredag 16 januari 22.00

För att få fart på sin egen karriär och ta sig tillbaka till rampljuset i Hollywood ger den egotrippade skådespelaren Jack Wyatt den okända Isabel chansen att spela mot honom i en ny version av den gamla tv-serien Bewitched. Men när Isabel – som är häxa på riktigt – får nys om hans planer, använder hon sina speciella förmågor på ett sätt som han sent kommer att glömma.
Skådespelare: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine. Regi: Nora Ephron.
Originaltitel: Bewitched.

Film: Real steel

Lördag 17 januari 21.30

I en nära framtid är robot-boxning en populär sport. En före detta boxare, och numera misslyckad promotor, tror sig ha hittat en mästare i en övergiven robot och börjar ta sig uppåt i boxningsvärlden. Samtidigt upptäcker han att han har en 11-årig son som vill lära känna sin far.
Skådespelare: Hugh Jackman, Evangeline Lilly , Anthony Mackie. Regi: Shawn Levy.

Handbolls-VM

Söndag 18 januari 16.30, kl 18.30 Tjeckien-Sverige

Herrarnas VM i handboll i Qatar. Gruppspel. Kl 16.30 Tyskland-Ryssland. Kl 18.30 Tjeckien-Sverige. Från Doha, Qatar.

Film: Meet the Fockers – Little Fockers

Söndag 18 januari 21.00

Efter tio år, under vilka Greg fått två små Fockers med frun Pam, börjar den minst sagt skeptiske svärfadern Jack äntligen acceptera Greg. När den panke tvåbarnspappan tar ett extrajobb hos ett läkemedelsbolag börjar dock Jack att fatta misstankar mot sin favoritsjuksköterska. När Greg och Pams hela släkt, inklusive Pams trånande ex, Kevin, dyker upp på tvillingarnas födelsedagskalas måste Greg ännu en gång bevisa för Jack att han är fullt kapabel att vara mannen i huset.
Skådespelare: Ben Stiller, Teri Polo, Robert DeNiro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Jessica Alba, Blythe Danner, Owen Wilson. Regi: Paul Weitz.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: